Provincija Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije izvijestila je da je na spomendan sv. Joakima i Ane, 26. srpnja 2023., izlivena krovna ploča na Kući Maloga Isusa u Haitiju gdje kao misionarke djeluju hrvatske sestre služavke Malog Isusa.

Iz Haitija su se javile s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik. „Srce nam je ispunjeno neizmjernom radošću jer naš dugogodišnji san polako postaje stvarnost“, napisale su na početku poruke.

„Kuća je, Bogu hvala, sada pod krovom, a i drugo ćemo polako završiti uzdajući se u Božju Providnost! Naš Otac Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler, je uvijek govorio: ‚Bog je davao, daje i davat će!‘ Time ohrabrene idemo dalje“, dodaju sestre.

Javile su da je „160 ljudi uglavnom mladih, dobilo priliku raditi i dobiti naknadu za svoj teški rad. Svi su bili sretni i radosno radili, a posebna radost je bila kad smo ih počastili s dva obroka, koje si mnogi ne mogu priuštiti. Na kraju dana svi smo se razišli umorni, ali radosni i zahvalni Bogu za sve.“

„Mali Isus je zaista učinio čuda za nas u ovom teškom vremenu. Situacija na Haitiju je jako teška, teško doći i do materijala zbog svakodnevnih kidnapiranja i pljački jer su neke prometnice jako nesigurne. Zbog te nesigurnosti i rizika cijene svega su u stalnom porastu. Gradnju Kuće Maloga Isusa povjerile smo Malom Isusu, Gospi, sv. Josipu, sv. Ani i našem dragom Ocu Utemeljitelju koji je živio i umro za sirotinju“, napisale su s. Ana i s. Liberija.

Zahvalne su Bogu za uslišane molitve i divna djela Njegove Providnosti koju im iskazuje šaljući im na životni put divne ljude koji im pomažu u gradnji Kuće Maloga Isusa. „Od srca i ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos da gradnja napreduje“, ističu.

„Neka svako djelo ljubavi, odricanja, žrtve, rada i molitve slavi Boga, a i mi ćemo nastojati da Mu učinimo još više dobra u siromasima i potrebitima na ovom kraju svijeta. Posebno se radujemo da ćemo jednog dana otvoriti vrata naše kuće kako bismo mogli ponuditi više duhovnih i formativnih sadržaja za djecu, mlade, obitelji i gdje će mnogi imati priliku dobiti lijepu riječ i komad kruh, izreći molitvu…“, poručile su hrvatske misionarke.

Na kraju su još jednom zahvalile svima koji im pružaju duhovnu i materijalnu podršku, moleći blagoslov i zaštitu Maloga Isusa u njihovim životima i u životima njihovih najbližih.

„Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!“, zaključile su u poruci s. Ana i s. Liberija.