Svećenik Juan Ortiz uspio se približiti mjestu teške nesreće, koja se u ponedjeljak dogodila u Meksiku, kako bi žrtvama udijelio skupno odrješenje grijeha, piše CNA.

Naime, u ponedjeljak navečer u Mexico Cityju metro se urušio ispod nadvožnjaka. Pojedini vagoni su pali na automobile i ljude, a drugi su ostali visjeti s razrušenog nadvožnjaka. U nesreći je poginulo najmanje 24 ljudi, a ozlijeđeno je njih 70.

Otac Juan je župnik u crkvi Bezgrješnog začeća u Zapotitlánu koja se nalazi u blizini te se na mjestu nesreće pojavio za nekoliko minuta. Posvjedočio je kako je bio na blagajni u obližnjem supermarketu kada je dva puta nestalo struje. „Završio sam s plaćanjem i izašao iz dućana. Ulica je već bila zatvorena i tamo su već bili policijski automobili“, objašnjava.

U tom trenutku je shvatio da se dogodila nesreća i za manje od pet minuta se našao na mjestu tragičnog događaja, gdje je gledao kako mrtve ljude iznose na nosilima. Svećenik priznaje da se, kao i ostali okupljeni, osjećao beznadno i bespomoćno jer je bio svjestan da su brojni putnici zarobljeni u vagonima.

„Približio sam se što sam više mogao i na sigurnoj udaljenosti sam molio za mrtve i ozlijeđene te sam im dao skupno odrješenje“, izjavio je otac Juan.

Katolička crkva svećenicima dozvoljava dodjelu skupnog odrješenja vjernicima „koji se nalaze u neposrednoj smrtnoj opasnosti, a svećenik ili svećenici nemaju vremena pojedinačno ispovjediti pokornike“.

Svećenik je također izjavio kako se ova nesreća, nažalost, mogla očekivati jer su se stanovnici žalili na probleme u infrastrukturi.

Meksički predsjednik Andrés Manuel López je obećao detaljnu istragu uzroka nesreće, biskup Andrés Vargas Peña iz Xochimilca je molio za preminule, ozlijeđene i članove njihovih obitelji.