ČEDNA MODA

H&M: Napravili smo kolekciju čedne mode za ovo proljeće, jer ljudi sve više traže takvu odjeću

Pernilla Wohlfahrt, glavna dizajnerica u H&M-u, izjavila je kako ova robna marka ljudima nudi ono što oni traže, a potražnja za čednim odjevnim komadima posljednjih godina je u porastu

Švedski modni brand H&M je početkom ovoga mjeseca izbacio čednu kolekciju. Inače, čednost je vrlina pripadnika raznih religija i obaju spolova. Međutim, upravo su žene one kojima je tijekom ljeta teško pronaći primjerenu odjeću. Zbog toga je H&M osmislio čedne ljetne modele kojima bi, kako se nadaju, mogli privući publiku diljem svijeta.

Najava ove kolekcije je izazvala oprečne reakcije. Dok su se jedni čudili zašto se H&M odlučio na ovakav potez, drugi su pokazali divljenje prema stilu koji cijeni različitost. Pernilla Wohlfahrt, glavna dizajnerica u H&M-u, za Glamour magazine je izjavila kako ova robna marka ljudima nudi ono što oni traže, a potražnja za čednim odjevnim komadima posljednjih godina je u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„H&M je prisutan u 69 zemalja. Mi želimo biti drukčiji i pratiti potrebe naših kupaca“, kaže. U kolekciji se, između ostalog, nalaze prekrasne cvjetne haljine i duge hlače, koje se mogu kupiti isključivo online. Švedski modni brand očekuje dobru reakciju kupaca, posebice kada se uzme u obzir činjenica da je slična kolekcija, koju je promovirala muslimanka u hidžabu Mariah Idrissi, bila vrlo popularna.

Izdvojili smo nekoliko modela:

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 15. svibnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi