Vlč. Goyo Hidalgo iz nadbiskupije Los Angeles objavio je na svojim profilima na društvenim mrežama da mu je dijagnosticiran kancerogeni tumor.

Američki svećenik popularan je zbog dijeljenja iskustava iz svojeg pastoralnog rada i duhovnih savjeta. Na Twitteru ga prati preko 100 000 ljudi, a na Instagramu nešto manje od 40 000.

“Vijesti kojih sam se bojao su stigle. Imam veliki kancerogeni tumor”, napisao je vlč. Goyo na Twitteru. “Ne znaju mogu li ga operirati ili čak smanjiti. Stoga pretpostavljam da će moj sljedeći pregled odrediti kakva mi je budućnost. U miru sam i u isto vrijeme uplašen. Molim se za sve koji prvi put čuju vijest o raku. Nije zabavno.”

U razgovoru za Church Pop povodom objave svoje bolesti, Goyo je kazao kako je njegovo stanje vrlo loše te da je sada ključno pronaći kirurga koji bi mogao smanjiti tumor ili ga izvaditi.

Dodao je kako prikazuje bolest kroz koju prolazi u nakanu za “jedinstvo crkve,  ljude koji pate, za obraćenje onih koji trebaju Boga i za one koji trebaju čuda, kao i za svu svoju braću svećenike i za zvanja”.

Vlč. Goyo podijelio je preko stranice Church Pop s vjernicima tri stvari koje mogu učiniti za njega:

1) “Trebam snažnu molitvu. Što više to bolje. Vjerujem u nju. Vjerujem u čuda. Zato vas molim da nazovete bilo koga koga poznajete. Skupine. Samostane. Bilo koga.”

2) “Molim svoju mamu za zagovor ali i blaženog Carla Acutisa ako ljudi žele zamoliti sveca.” (Majka vlč. Goye se zove Ricarda)

3) Vlč. Goyo moli da se za njega prikažu mise, što je najviši oblik molitve. “Obaspite nebo”, zamolio je.