Na sjeveru Argentine, u obiteljskoj kući Rosane Mendoze Frias, navodno je krvavim suzama proplakao Gospin kip, i to već 38. put u posljednjih godinu i pol dana.

O malenom kipu Djevice Marije Ruže Otajstvene, mediji su već pisali, no sada se na društvenim mrežama proširio novi video koji prikazuje Djevicu Mariju s krvavim tragovima po licu koji izgledaju kao da dolaze iz očiju.

ASEGURAN QUE HOY LA VIRGEN DE LA ROSA MÍSTICA VOLVIÓ A LLORAR LÁGRIMAS DE SANGRE EN LA CASA DE LA FAMILIA FRÍAS DE NUESTRA CIUDAD…

Objavljuje Código Abierto METÁN u Srijeda, 28. studenoga 2018.

Kako navode argentinski mediji, a prenosi Church Pop, kip je posljednji put prokrvario prošle srijede dok se Rosana Mendoza Frias molila za majčino zdravlje.

Frias, inače majka četvero djece, istaknula je kako je kip dobila nakon što je prije devet godina imala spontani pobačaj. Tvrdi i kako cijeli slučaj povezuje njenu obitelj jer se moraju dobro koordinirati s obzirom na brojne posjetitelje.

Primjerice, kad su prvi put svjedočili “plaču”, stavili su fotografiju na Facebook. Nakon samo nekoliko sati, kaže Frias, imali su “7000 ljudi ispred kuće”.

Tvrdi i kako su se počela događati prava čuda. Navodno je jednoj ženi potpuno nestao tumor veličine 8 centimetara, a jedan je policajac preživio tešku nesreću na dužnosti, unatoč lošim prognozama.

“Ljudima koji dođu ovamo uvijek kažem da sve ovisi o njihovoj vjeri, a ne o nama. Mi doista ne činimo ništa, samo otvorimo vrata svakome tko dođe i traži.”

Važno je pritom istaknuti kako se čini da se Crkva još uvijek nije oglasila o ovom slučaju, a unatoč onima koji dolaze u kuću Rosane Frias, postoje i brojni skeptici. Neki ističu kako se može raditi o boji, ili krvi koja je umjetno nanesena, tj. razmazana, po licu gospina kipa. Također, moguće je i da u samoj statui postoji mehanizam koji pumpa boju ili krv kroz oči.

No, ako se doista radi o čudu, to ne bi bilo prvo u Argentini. Poznat je, naime, slučaj iz 1996., kada se u jednoj crkvi u Buenos Airesu, posvećena hostija pretvorila u Tijelo i Krv. Na traženje kardinala Bergoglia, danas pape Franje, hostija je poslana u New York na ispitivanje. Znanstvenici su tada ustvrdili da se hostija pretvorila u dio srčanog mišića stijenke lijeve srčane komore.

Također, nedavno je u jednoj katoličkoj crkvi, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, isto proplakao Gospin kip. Biskupija je ubrzo naručila istragu koja je dala zanimljive rezultate. Naime, “suze” su bile mirisno maslinovo ulje. Brončani kip koji prikazuje Gospu od Guadalupe pomno je pregledan kako bi se provjerilo postoji li na njemu nešto što uzrokuje pojavu ulja.

“Ispitali smo unutrašnjost šupljeg kipa”, izjavio je tom prilikom lokalni biskup, dodavši kako osim paučine nisu pronašli ništa čega ne bi trebalo biti.

Iz biskupije su također kontaktirali one koji su kip i napravili. Iako se tijekom lijevanja bronce koristi vosak, proizvođači su izjavili kako je proces “toliko vruć da se sav vosak otopi” te kako ne postoji mogućnost da ikakva tekućina ostane u bronci.

Upitan radi li se možda o prijevari biskup je izjavio kako su i tu mogućnost uzeli u obzir.

“Ali čak i da se radi o prijevari, nismo sigurni kako bi se ona fizički mogla izvesti. Radi se o tvrdoj bronci. Ispitali smo unutrašnjost i tamo nismo ništa našli.”

Cantú je također istaknuo kako Crkva, nakon što ispita jesu li suze posljedica natprirodnog fenomena, mora ispitati dolazi li to od Boga ili zlih duhova, što planira vidjeti po plodovima.

Tino Krvavica | Bitno.net