BISKUP POZIVA NA STRPLJIVOST

Ponovno proplakao Gospin kip u Americi, istraga pokazala da ništa unutar njega nije moglo stvoriti tekućinu

„Ako se dokaže nadnaravna pojava, onda moramo otkriti tko stoji iza nje: Bog ili đavao. Podsjećam vas kako Crkva vjeruje u postojanje palih anđela, koji nas ponekad pokušavaju prevariti i zbuniti… Taj proces razlučivanja može potrajati. Dakle, moramo biti pametni i budni. Konačno objašnjenje dobit ćemo tek kada završi istraga”

Brončani kip Djevice Marije u maloj župi Gospe od Guadalupe u Hobbsu, koji se nalazi u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko na području biskupije Las Cruses, ponovno je pustio suze. Ovaj kip je postao medijska senzacija zbog suza, koje podsjećaju na maslinovo ulje, a imaju miris svetog ulja, odnosno pomasti. Suze iz kipa su do sada potekle tri puta, a pokrenuta je i istraga kojom bi se trebalo utvrditi podrijetlo tih suza. Vjernici tvrde kako je brončana statua četvrti put pustila suze, i to u rano jutro prošle subote, donosi uCathoilic. Pred kipom se već danima okuplja novinarska ekipa, ali i vjernici u zajedničkoj molitvi krunice.

Biskup Oscar Cantú pokrenuo je istragu kojom bi se trebalo istražiti i analizirati podrijetlo suza. Prošloga tjedna, samo nekoliko dana nakon što je kip proplakao četvrti put, biskup je izjavio: „Kip je napravljen od bronce. Ispitana je unutrašnjost kipa, koja je šuplja, tako da ništa unutar njega nije moglo stvoriti tekućinu. U unutrašnjosti je pronađena samo paučina.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je potvrdio kako su kemijska ispitivanja suza pokazala da je tekućina identična svetom ulju, odnosno pomasti. Biskup je objasnio kako su u prvoj fazi istrage odbačeni prirodni uzroci ovog fenomena, a u sljedećoj fazi će se dokazivati je li riječ o nadnaravnoj pojavi. „Ako se dokaže nadnaravna pojava, onda moramo otkriti tko stoji iza nje: Bog ili đavao. Podsjećam vas kako Crkva vjeruje u postojanje palih anđela, koji nas ponekad pokušavaju prevariti i zbuniti… Taj proces razlučivanja može potrajati. Dakle, moramo biti pametni i budni. Konačno objašnjenje dobit ćemo tek kada završi istraga“, upozorio je biskup.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 8. rujna 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi