Brončani kip Djevice Marije u maloj župi Gospe od Guadalupe u Hobbsu, koji se nalazi u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko na području biskupije Las Cruses, ponovno je pustio suze. Ovaj kip je postao medijska senzacija zbog suza, koje podsjećaju na maslinovo ulje, a imaju miris svetog ulja, odnosno pomasti. Suze iz kipa su do sada potekle tri puta, a pokrenuta je i istraga kojom bi se trebalo utvrditi podrijetlo tih suza. Vjernici tvrde kako je brončana statua četvrti put pustila suze, i to u rano jutro prošle subote, donosi uCathoilic. Pred kipom se već danima okuplja novinarska ekipa, ali i vjernici u zajedničkoj molitvi krunice.

Biskup Oscar Cantú pokrenuo je istragu kojom bi se trebalo istražiti i analizirati podrijetlo suza. Prošloga tjedna, samo nekoliko dana nakon što je kip proplakao četvrti put, biskup je izjavio: „Kip je napravljen od bronce. Ispitana je unutrašnjost kipa, koja je šuplja, tako da ništa unutar njega nije moglo stvoriti tekućinu. U unutrašnjosti je pronađena samo paučina.“

Također je potvrdio kako su kemijska ispitivanja suza pokazala da je tekućina identična svetom ulju, odnosno pomasti. Biskup je objasnio kako su u prvoj fazi istrage odbačeni prirodni uzroci ovog fenomena, a u sljedećoj fazi će se dokazivati je li riječ o nadnaravnoj pojavi. „Ako se dokaže nadnaravna pojava, onda moramo otkriti tko stoji iza nje: Bog ili đavao. Podsjećam vas kako Crkva vjeruje u postojanje palih anđela, koji nas ponekad pokušavaju prevariti i zbuniti… Taj proces razlučivanja može potrajati. Dakle, moramo biti pametni i budni. Konačno objašnjenje dobit ćemo tek kada završi istraga“, upozorio je biskup.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net