PRIDRUŽITE SE

Gospa Fatimska večeras ujedinjuje svijet u molitvi za mir

Jednosatna molitva će započeti u 21 sat po hrvatskom vremenu, a organiziran je i live streaming na stranicama

Foto: Shutterstock.com

Župna crkva u portugalskoj Fatimi pokrenula je projekt Mater Fatima – odnosno jednosatnu molitvu krunice i žrtvu za grešnike u svijetu. U crkvi će biti izloženo Presveto, a u sat vremena će se održati klanjanje, molitva krunice i posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu prema sv. Ljudevitu Montfortskom.

Krunica će se moliti na nakane koje je zatražila naša Majka u Fatimi: za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknada bezgrešnim srcima Isusa i Marije, za obraćenje Rusije te za duše u čistilištu.

Slobodna Dalmacija piše kako je cilj ovoga događanja ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir te da ljubav Djevice dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik Hector Alfonsko Ramirez Sanz Cerrada je pozvao svijet da se na stogodišnjicu smrti svetog Franje Marta, jednog od vidioca, okupi na molitvi za mir i spas duša.

U Hrvatskoj je za projekt zadužen dr. sc. Franko Ćorić koji tvrdi kako su organizatori do sada prikupili oko 50 kontakata u svijetu te su s ovim ciljem ujedinili preko 40 marijanskih svetišta, većinom u Južnoj Americi, među kojima je i jedno od najpoznatijih – Svetište Gospe Guadalupske.

Inače, molitva će se održati u župnoj crkvi koja je postojala prije Gospinih ukazanja 1917. godine kada je troje malih pastira Franju, Jacintu i Luciju pozvala na molitvu krunice i žrtvu za grešnike u svijetu. U toj crkvi su kršteni vidioci.

Jednosatna molitva će započeti u 21 sat po hrvatskom vremenu, a organiziran je live streaming na stranicama materfatima.org i Facebook stranici projekta.

 

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. travnja 2019.

Možda vam se svidi