“Imao sam privilegiju biti dio vrlo neobične društvene kampanje (…) Fotografiranje je bilo vrlo zahtjevno (bio je to moj debi u studiju), ali najviše sam sretan što sam imao privilegiju izmamiti osmijehe najmlađih na nekoliko sati”, napisao je na svome blogu fotograf Marcin Zaborowski.

On je bio dio projekta pod nazivom „Gledajte nas drugačije“ čiji je cilj razbiti društveni tabu oko osoba sa sindromom Down, koje je organiziralo Udruženje obitelji i prijatelja osoba sa sindromom Down.

Navedena organizacija se brine o to me da se osobe sa sindromom Down i autizmom ne povezuje s patnjom i poteškoćama, nego s osmijehom i zadovoljstvom života.

Kampanja „Gledajte nas drugačije“ prvi put je organizirana 2016. godine, a ovogodišnja kampanja napravljena je u suradnji s poljskim National Geographicom koji je objavio Zaborowskijeve fotografije na svome Instagramu i web stranici.

Następne zdjęcie z ostatniej sesji portretowej, realizowanej w ramach kampanii społecznej "Popatrz na nas trochę inaczej…

Objavljuje Marcin Zaborowski PhotographyPetak, 2. studenoga 2018.

Kolejne zdjęcie z ostatniej sesji portretowej, realizowanej w ramach kampanii społecznej "Popatrz na nas trochę inaczej"…

Objavljuje Marcin Zaborowski PhotographyPonedjeljak, 29. listopada 2018.

Ostatak fotografija ove kampanje možete pogledati OVDJE.

Ivo Džeba | Bitno.net