Papa Franjo je molio za žrtve rata i oružanih sukoba u Iraku i čitavom Bliskom na svečanosti upriličenoj u nedjelju, 7. ožujka u Mosulu, na trgu Hosh al-Bieaa ili tzv. Trgu četiriju Crkava siro-katoličke, armensko-pravoslavne, sirsko-pravoslavne i kaldejsko-katoličke.

Uz molitvu za žrtve rata Papa je molio i za život u miru i slozi, posvijestivši da su u Božjim očima svi braća i sestre. „Danas, unatoč svemu, potvrđujemo naše uvjerenje da je bratstvo jače od bratoubilaštva, da je nada jača od smrti, da je mir jači od rata“, snažno je s mosulskog trga poručio poglavar Katoličke Crkve. „Ako je Bog Bog života, a jest, onda nije dopušteno ubijati braću i sestre u njegovo ime. Ako je Bog Bog mira, a jest, onda nije dopušteno ratovati u njegovo ime. Ako je Bog Bog ljubavi, a jest, onda nije dopušteno mrziti braću i sestre“, rekao je Sveti Otac. Primijetio je da su u Mosulu previše vidljive tragične posljedice rata i neprijateljstava. Kazao je kako je okrutno da je ovu zemlju, kolijevku civilizacije, pogodila takva neljudska oluja koja je uništila drevne bogomolje i nasilno protjerala ili ubila tisuće ljudi – muslimana, kršćana, Jezida i drugih.

Nakon molitve u Mosulu Papa je otputovao u Qaraqosh gdje će se susresti s tamošnjom zajednicom i predvoditi molitvu Anđeo Gospodnji.