Anglea Musolesi, svjetovna je članica franjevačkog reda koja je oko 30 godina surađivala s pokojnim rimskim egzorcistom, ocem Gabrieleom Amorthom.

Govoreći u razgovoru za Aleteiu o svom bogatom iskustvu pomaganja pri oslobađanju osoba od demonskog utjecaja, Musolesi je naglasila snažan utjecaj Blažene Djevice Marije kroz dva događaja u kojima je sudjelovala.

“Ispričat ću vam nešto što mi se dogodilo prije dva dana”, započela je Musolesi. “Đavao nas se toliko boji, nas koji imamo čvrstu vjeru. Boji nas se zato što zna da smo Božji. Prije dva dana molila sam se sa svećenikom za jednu osobu. Dok sam molila molitvu otklinjanja Sotona se pojavio. Bio je vrlo ljutit i rekao je: ‘Ubit ću te, ubit ću te!’ Odgovorila sam mu: ‘Ne možeš mi ništa zato što me štiti Bezgrešna.’ Pokazala sam prema kipu Presvete Djevice Marije i ponovila rečenicu tri puta. Treći put kada sam ga podsjetila na zaštitu Bezgrešne, počeo je plakati.”

Musolesi kaže kako ju je taj događaj potresao, ali i pokazao kako Sotona jako dobro zna da ga je Marija pobijedila te da ne može ništa protiv onih koji su pod njezinom zaštitom. “Sotona je plakao jer je znao da je pobijeđen, zato ga se ne bismo trebali bojati”, ispričala je.

Drugo iskustvo Marijina utjecaja na demone kojega se prisjetila zbilo se kada je prilikom jedne molitve nad opsjednutom osobom Musolesi ponovila svećenikovu naredbu da sve nečiste legije napuste osobu.

“Sotona se otkrio i rekao: ‘Ne primam naređenja od žena.’ ‘A, ne?’, uzvratila sam i uzela sliku Marije te ga podsjetila da ga je žena porazila. To ga je razgnjevilo”, ispričala je Musolesi.

“Imajte na umu da je Sotonin princip u prvom redu uvjerenje da je najveći te da su žene bezvrijedne”, dodala je. “Po toj logici njemu je ludo priznati da ga je pobijedila žena. Odatle i očajanje koje pokazuje kada ga se na to podsjeti. Ponekad sam ga čula kako o Mariji govori: ‘Tvoja majka, ne moja majka.'”

Talijanska franjevka osvrnula se i na Sotonine napade na obitelj, te objasnila zašto ju on toliko mrzi. Rekla je kako je temeljni razlog taj zato što je obitelj “ikona Presvetog Trojstva”.

“Kako bi napao Božju sliku u nama, vrag napada obitelj, zato što je ona stup života i stoga Kraljevstva Božjeg.”

Ivo Džeba | Bitno.net