ODLUKA SUDA U LYONU

Francuski kardinal osuđen na uvjetnu kaznu zatvora jer nije prijavio zlostavljanja maloljetnika

Sud u Lyonu osudio je 7. ožujka 68-godišnjeg francuskog kardinala Philippea Barbarina na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zato što je propustio prijaviti seksualna zlostavljanja maloljetnika počinjena 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća u župi koju je tada vodio, objavila je talijanska agencija SIR

Foto: Youtube/screenshot

Ostalih pet osoba iz biskupije koje su bile suočene s istim optužbama nisu osuđene. U trenutku izricanja kazne kardinal nije bio prisutan na sudu no obratio se novinarima kraćom izjavom: „Neovisno o tome što će biti sa mnom – rekao je – primam na znanje sudsku odluku. Želim ponajprije ponovno izraziti svoje suosjećanje sa žrtvama i ponoviti kako se njih i njihovih obitelji spominjem u svojim molitvama. Odlučio sam poći Svetome Ocu i predati mu moje odreknuće. On će me primiti za nekoliko dana“. Kardinalov odvjetnik najavio je žalbu na presudu.

IKA | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 8. ožujka 2019.

Možda vam se svidi