BBC javlja kako je francuska policija oslobodila svake sumnje 39-godišnjeg izbjeglicu iz Ruande za podmetanje požara u katedrali u francuskom gradu Nantesu. Danas ujutro objavljeno je kako je muškarac nakon ispitivanja pušten na slobodu. Državni odvjetnik Pierre Sennes izjavio je kako izbjeglica nije umiješan u požar te da su razjašnjene sve nelogičnosti u njegovim prvotnim izjavama.

CNA piše kako je državni odvjetnik još jučer pozvao javnost da bude pažljiva u tumačenju ovog uhićenja te naglasio kako ono predstavlja uobičajenu proceduru. Izbjeglica iz Ruande bio je zadužen za zaključavanje crkve u petak navečer, a požar je izbio u subotu ujutro.

Veliki požar izbio je u subotu u katedrali u zapadnom francuskom gradu Nantesu i uništio vitraje i orgulje te građevine iz 15. stoljeća. U katedrali su izbila tri požara i ovaj incident se istražuje kao kazneno djelo. Deseci vatrogasaca požar su stavili pod kontrolu nakon nekoliko sati gašenja.

Požar je izbio samo godinu dana od velikog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame u kojemu je uništen krov i vrh tornja katedrale. Izbio je iza orgulja koje su potpuno uništene i popucali su vitraji s prednje strane katedrale.

Podsjetimo, ovo nije prvi požar koji je oštetio katedralu. Djelomično je uništena u Drugomu svjetskom ratu u bombardiranjima. U požaru 1972. potpuno je razoren krov. Katedrala je obnovljena 13 godina poslije kada je drveni krov zamijenjen betonskom konstrukcijom.