Fotografija bogoslova koji u naručju drži novorođenče obišla je svijet! Riječ je o djetetu koje je dobilo priliku za život zahvaljujući predanosti molitelja inicijative 40 dana za život, a u kojoj je zajedno sa svojim kolegama bogoslovima iz biskupije Northampton, sudjelovao i nedavno zaređeni đakon David Donaghue.

“Muškarcima i ženama koji ulaze u kliniku nudimo letke. Poštujemo one koji ih odbiju, no mnoge žene i muškarci požele razgovarati”, kaže David koji je u listopadu prošle godine, tijekom molitvene kampanje 40 dana za život, razgovarao je s jednim mladićem čija je žena došla izvršiti pobačaj u klinici Marie Stopes.

“Shvatio sam da su siromašni i da imaju još djece, te su mislili da nemaju izbora. Podupro sam ga u njegovom očinskom pozivu i ponudio pomoć, a zatim su uskočili drugi. Zahvaljujući predanosti i darežljivosti brojnih donatora, ponuđena im je financijska i emocionalna podrška. Mi nismo samo ‘za rađanje’, već doista ‘za život’, posvjedočio je David, odavši veliko priznanje koordinatorima Inicijative koji su mladoj obitelji osigurali sve što im je potrebno.

“Koordinatorica kampanje je i dalje u kontaktu s obitelji i trenutno im pomaže nabaviti školske uniforme. Obitelj je dobro. Imao sam privilegij posjetiti ih i vidjeti dijete spašeno od pobačaja. Bilo im je vrlo drago i nadam se kako ću ostati u kontaktu s njima. Molim se za njega da bude ono što Bog želi. Djetetov je život neprocjenjiv”, kazao je David.

I ovaj primjer iz Velike Britanije potvrđuje važnost i vrijednost molitvene inicijative 40 dana za život čiji su plodovi doista neprocjenjivi. Bezbrojna svjedočanstva majki koje su zahvaljujući predanosti molitelja i volontera odustale od pobačaja i prihvatile radost majčinstva najbolji su dokaz kako molitva doista čini čuda. A ima li većeg čuda od ljudskog života?

Više o Kampanji 40 dana za život možete pronaći na njihovoj mrežnoj i Facebook stranici.

Uskoro će biti održana i premijera dokumentarnog filma o inicijativi o čemu više možete pročitati OVDJE.

Razgovor s Robertom Colquhuonom, međunarodnim koordinatorom inicijative koji ju je započeo upravo u Velikoj Britaniji, pročitajte OVDJE.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net