“Dijete je dar s Neba” naziv je inicijative zahvaljujući kojoj je tijekom 2017. godine od pobačaja spašeno gotovo pedesetero djece, objavljeno je na stranici Tomske eparhije. Inicijativu je pokrenuo pravoslavni obiteljski centar “Pomozimo zajedno” iz ruskog grada Tomska, a četvero spašene djece ovih je dana u crkvi sv. Aleksandra Nevskog primilo sakrament krštenja.

Nasmijana lica majki koje u naručju drže svoju djecu govore više od riječi i svjedoče o istinskoj radosti koja obuzima svakoga tko umjesto smrti odabire život. A upravo je ljubav prema životu potaknula brojne volontere, psihologe, filantrope i liječnike da se uključe u ovu izvanrednu inicijativu i ženama koje su bile na rubu pobačaja pomognu donijeti ispravnu odluku.

– Žene koje se iz određenih razloga odlučuju na pobačaj šalju se na savjetovanje kod psihologa. Vrlo često razlozi nisu samo ekonomski i socijalni problemi, već i strahovi i različiti osjećaji koji se kroz razgovor mogu rasvijetliti – objašnjava voditeljica projekta Tatjana Nikiforova koja u lokalnoj bolnici radi kao psihoterapeut.

Među novokrštenima je i tromjesečni Zaharija čija je majka prije četiri mjeseca i sama primila krštenje, a danas sa svojim sinčićem živi u kući za smještaj majki i trudnica.

Brojna dirljiva svjedočanstva radosnih majki koje su zahvaljujući volonterima promijenile odluku i rodile svoje dijete potvrđuju neprocjenjivu važnost ove inicijative. To potvrđuju i riječi jedne od majki koja je zahvaljujući volonterima uspjela otkriti što je prava radost.

– Kad sam ostala trudna, odmah sam se upitala kako ću podići to dijete – napisala je u svojoj ispovijesti, zaključivši kako je zahvaljujući pomoći imala vremena shvatiti tko je ona za to dijete i prepoznati u njemu istinski dar s Neba.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net