Emma Morosini, 95-godišnja Talijanka poznata po tome što i u toj dobi hodočasti u marijanska svetišta diljem svijeta, stigla je jučer na Jasnu Goru, poznato poljsko svetište posvećeno Mariji, nakon što je prepješačila čak 1000 kilometara.

Talijanka je u Częstochowu krenula prije mjesec dana iz svojega rodnog mjesta Castiglione della Stiviere u sjevernoj Italiji da bi, kako je pojasnila talijanskim medijima, ispunila zavjet koji je dala prije 28 godina.

„Radosna sam. Željela sam doći tu pred Majku Božju i donijeti joj posljednje plodove svojega života, molitvu za mir u svijetu, svećenike i mlade“, rekla je nevjerojatna Morosini koju zovu i „baka-hodočasnica“.

Ona je, naime, već obišla brojna svetišta poput Lourdesa i Fatime, a pisali smo o njezinom hodočašću u Guadalupu.

Morosini na svojim hodočašćima pronalazi prenoćišta u župnim prostorijama ili hostelima. Sa sobom nosi torbu na kotačima u kojoj ima par najpotrebnijih stvari, a u ruci krunicu.

Upitana nije li ipak to hodočašće previše za njezine godine, Talijanka je odgovorila kako hodočasti od svoje 70. godine kada je čudesno ozdravila i kada je odlučila kako će tri mjeseca svake godine provoditi u hodočašćenju.

Foto: Flickr.com/Catholic Church of England and Wales

Nakon dolaska na Jasnu Goru pomolila se pred čudesnom slikom Majke Božje Częstochowske, a potom se susrela s pavlinima koji se brinu o svetištu.

„Sretna sam što sam ovdje, u svetištu koje volim“, rekla je Talijanka.

Goran Andrijanić | Bitno.net