U Wrocławu u Poljskoj, u domovini svetog Ivana Pavla II., u srijedu 1. siječnja završio je 42. ekumenski novogodišnji susret mladih koji je trajao od 28. prosinca 2019. do 1. siječnja 2020. godine u organizaciji ekumenske Zajednice iz Taizéa, javlja IKA.

Ovogodišnja tema susreta bila je „Uvijek na putu, nikad iskorijenjeni“. Na susretu mladih okupilo se oko 15 tisuća osoba iz svih krajeva svijeta, a iz Hrvatske ih je bilo 700, koji su došli na „Hodočašće povjerenja na Zemlji“ u Wrocławu. Tijekom četiri dana, mladi su imali zajedničke molitve tri puta dnevno; prvu u župi domaćina, u podne u nekoj od crkvi u gradu Wrocławu, a navečer zajedničku molitvu u Hali Stulecia i u crkvama u središtu grada. Održavale su se grupne radionice, razmjenjivala su se iskustva, širili su se vidici, istraživao se grad, rađalo se novo povjerenje…

Novu godinu mladi su dočekali u župama svojih domaćina molitvenim bdjenjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

U nedjelju 1. siječnja, mladi su sudjelovali na misama u župama domaćina i potom na ručku kod obitelji koja ih je ugostila. U popodnevnim satima krenuli su svojim kućama.

Sljedeći Europski ekumenski susret mladih u organizaciji Zajednice iz Taizéa bit će održan u Italiji u Torinu, od 28. prosinca 2020. do 1. siječnja 2021. godine.

Bitno.net