Dolores O’Riordan, pjevačica poznate irske rock grupe Cranberries, iznenadno je preminula u 46. godini za vrijeme svojeg boravka u Londonu.

O’Riordan se dugo godina borila s depresijom, a nakon što je 2013. progovorila o tome kako je kao djevojčica godinama bila zlostavljanja, papa Franjo ju je pozvao da nastupi na vatikanskom Božićnom koncertu.

Irska pjevačica, koja je odgojena u katoličkoj obitelji, ali se s vremenom udaljila od vjere, dva se puta već susrela s papom Ivanom Pavlom II., te susret opisala riječima:

“Bio je jako ljubazan, vrlo svetački. Bila sam luda za njime. Smatram da uistinu brine za siromašne i da se voli susretati s ljudima. Vidjela sam ga kad je došao u Limerick (Irska), kada sam bila dijete. Tako da je bilo prilično nevjerojatno odvesti moju majku da ga susretne.”

Istom je prilikom progovorila i o utjecaju Crkve na svoje stvaralaštvo:

“Crkva je značajno utjecala na moje umjetnički i glazbeni razvoj. Mnogo sam naučila kroz Crkvu i slične stvari. Za mene je ona uvijek bila dobra stvar, pozitivna stvar u mome životu.”

Frontmenica Cranberriesa, 2015. je otkrila i da joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj zbog kojega je uzimala posebne lijekove, te se do kraja svoga života borila s njime.

Dodajmo i to kako je 1995. zajedno s Lucianom Pavarottijem i U2-om, nastupila na koncertu održanom u Modeni, koji je bio posvećen prikupljanju humanitarne pomoći za djecu Bosne i Hercegovine.

Ivo Džeba | Bitno.net