UHIĆENO NEKOLIKO OTMIČARA

Dobre vijesti iz Nigerije: oslobođena četvorica otetih katoličkih svećenika

Policijski zapovjednik pokrajine Delta, Muhammad Mustafa, u kratkoj izjavi je potvrdio kako su svećenici oslobođeni prošloga petka

Foto: Shutterstock.com

Svećenik Emmanuel Obadjere, koji je prošloga tjedna otet u Nigeriji, oslobođen je zajedno s još trojicom svećenika. Naime, unatoč prvoj vijesti o otmici jednog svećenika, na kraju se ispostavilo da su naoružani napadači oteli čak četvoricu svećenika.

Oni su bili na putu prema mjestu Ekpomi, koje se nalazi u nigerijskoj pokrajini Edo, gdje su trebali sudjelovati na okupljanju bivših učenika svoje škole. Otmičari su ih navodno odveli u Benin, glavni grad pokrajine Edo.

The Punch doznaje da su u njihovom oslobađanju sudjelovale udružene policijske snage nigerijskih pokrajina Delta i Edo. Spašeni svećenici su otac Victor Adigboluja, Anthony Otegbola, Joseph Eidae i Emmanuel Obadjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori iz biskupije Warri tvrde kako je za njih plaćena otkupnina u iznosu od 10 milijuna nigerijskih naira. Drugi izvori tvrde da je u policijskoj akciji uhićeno nekoliko otmičara. Policijski zapovjednik pokrajine Delta, Muhammad Mustafa, u kratkoj izjavi je potvrdio kako su svećenici oslobođeni u večernjim satima prošloga petka i da je uhićeno nekoliko otmičara.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 13. studenoga 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi