Lijepa vijest dolazi iz Los Angelesa gdje je nadbiskup José H. Gomez blagoslovio novi dom za trudnice koje nemaju krov nad glavom.

Pico Home, kako glasi naziv prihvatilišta, nastao je preuređivanjem nekadašnjeg samostana sestara Svete vjere te može primiti do 30 žena, javlja Angelus News.

Otvaranje doma za nezbrinute trudnice omogućeno je suradnjom nadbiskupije i nevladine organizacije Harvest Home posvećene brizi za majke koje su u egzistencijalnim poteškoćama.

Procjenjuje se da oko 5000 trudnica  u Los Angelesu ostanu bez doma u nekom trenutku trudnoće, a sam grad ima samo 70 kreveta za njihov prihvat.

“Harvest Home popunjava prazninu kako bi osigurao smještaj, usluge i pomoć od životne važnosti trudnicama koje su u krizi i imaju malo mogućnosti za smještaj i podršku. Čast nam je otvoriti Pico Home kako bismo utrostručili svoj doseg”, kazala je na blagoslovu Sarah Wilson, izvršna direktorica Harvest Homea.

Otvaranje doma za trudnice stiže nekoliko mjeseci nakon što je Vrhovni sud SAD-a odlučio skinuti ustavnu zaštitu s pobačaja. Nezadovoljni tom odlukom vlasti u Los Angelesu planiraju u svom gradu olakšati prihvat trudnica iz drugih država koje su zabranile pobačaj, što ovaj projekt čini još važnijim.


Na samom blagoslovu nadbiskup Gomez kazao je kako s velikom radošću dočekuje otvaranje ovog prihvatilišta.

“Nastavimo se moliti za ove žene i njihovu djecu i nastavimo biti posvećeni izgradnji Los Angelesa kao grada u kojem se svaki život cijeni i štiti”, kazao je Gomez.

Dodatna pogodnost novog prihvatilišta jest što Pico Home trudnicama koje će biti tamo smještene ne nudi samo smještaj nego cjelovitu skrb koja uključuje poduke iz kuhanja te savjetovanje za samohrane majke.