Poznata američka glumica Brooke Shields opisala je u svojoj nedavno objavljenoj autobiografiji kako su njezinu majku tjerali na abortus kada je bila trudna s njom.

Kako je glumica napisala, problem je bio što je bila začeta u izvanbračnoj vezi. To je jako smetalo njezinom djedu preko očeve strane, poznatom američkom tenisaču Franku Shieldsu koji je bio oženjen s talijanskom aristokratkinjom. Amerikanac je mislio kako će sinova veza naštetiti ugledu obitelji, zato je nagovarao majku Brooke Shields na abortus i rekao joj kako će ga platiti.

Majka lijepe glumice, Teri Schmon, uzela je novac, ali umjesto u kliniku za pobačaje otišla je u antikvarijat i tamo kupila stolić za kavu. Kada je otac Brooke Shields, Frank mlađi, saznao da njegova djevojka nije napravila abortus, odlučio ju je zaprositi.

Shields je napisala u svojoj autobigrafiji kako je taj stolić za kavu postao njezin omiljeni, te ga je, dok je odrastala, koristila kako bi se digla sa zemlje.

“Taj stolić spasio mi je život i pomogao mi da stojim”, napisala je slavna glumica u dijelu autobiografije u kojem je priznala kako je, zamalo, postala, žrtva abortusa.