TEROR NAD PROTESTANTSKOM ZAJEDNICOM U POKRAJINI GUIZHOU

Kina: Djeci koja idu u crkvu zabranit će studiranje

Ako roditelji, koji pohađaju Huaqiu Crkvu u središtu pokrajine Guizhou, ne prestanu tamo dovoditi svoju djecu, neće im se dopustiti studiranje na fakultetu ili na vojnoj akademiji.

Foto: Shutterstock.com, djeca koja idu u crkvu zabrana studiranja

Foto: Shutterstock.com

Komunistički dužnosnici pokrenuli su kampanju zastrašivanja zajednice protestantskih vjernika u središtu pokrajine Guizhou. Cilj je članove zajednice prisiliti da se pridruže Tro-svojnom Patriotskom pokretu, glavnoj protestantskoj Crkvi koju nadzire država. Povesti dijete u crkvu, može rezultirati tužbom – javlja agencija AsiaNews.

Kineske vlasti su pokrenule kampanju zastrašivanja Protestantske crkve, prijeteći da će tužiti njezine članove i njihov djeci onemogućiti studiranje, saznaje se od skupine ChinaAid, locirane u Teksasu, a koja se zalaže za ljudska prava u Kini. Prema toj skupini, ako roditelji, koji pohađaju Huaqiu Crkvu u središtu pokrajine Guizhou, ne prestanu tamo dovoditi svoju djecu, neće im se dopustiti studiranje na fakultetu ili na vojnoj akademiji. Osim toga, roditeljima je rečeno da ako nastave u Crkvu dovoditi svoju maloljetnu djecu, da će biti tuženi.

Velečasni Mou, šef Huaqiu Crkve, rekao je da je obavijest o pojedinostima tih pravila odaslana u lokalne škole. “Oni nas namjeravaju počistiti i tražiti da se pridružimo Tro–svojnom patriotskom pokretu”, kazao je i objasnio, da je taj pokret zapravo Protestantska crkva, koju je Kineska država odobrila. Kao dio spomenute kampanje, Crkvi je bilo onemogućeno da prošle i pretprošle nedjelje održi službu. “Huaqiu se nalazi na tamnom mjestu” – požalio se velečasni Mou.

Tekst nastavlja ispod oglasa

U posljednjih je nekoliko godina, Kina je protiv različitih religijskih skupina upotrijebila „željeznu šaku“ – posebice protiv kršćana čiji broj eksponencijalno raste. U tri godine, vlasti su u pokrajini Zhejiang, osim toga porušile ili uklonile križeve s više od 1.500 crkvi.

Radio Vatikan | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 18. srpnja 2016.

Možda vam se svidi