Ova kazna izrečena je prema stavci iz disciplinskog pravilnika koja postoji još 2010. prema kojoj je moguća kazna onima koji bogohule.

Rolando Mandragor u dresu talijanske reprezentacije (desno). Foto: Press Association/PIXSELL

Prošlotjedna utakmica talijanske Serie A odigrana između Udinesea i Sampdorije neće biti upamćena toliko po rezultatu koliko po nečemu što se ne događa tako često na nogometnim terenima. Naime, igrač Udinesea Rolando Mandragora kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog bogohuljenja.

Da situacija bude zanimljivija, Mandragora nije bio kažnjen tijekom utakmice, nego naknadnom uvidom u snimke sutakmice:

“Nakon što su se pregledali i ispitali relevantni TV snimci, jasno se utvrdilo da je nogometaš izgovarao riječi koje predstavljaju bogohuljenje”, priopćila je Disciplinska komisija Serie A.

Iz Udinesea su priopćili kako će se žaliti na ovu kaznu, budući da je smatraju preoštrom. “Mandragora je dobra osoba, mogao je dobiti samo opomenu”, izjavio je njegov trener Daniele Pradè.

Ova kazna izrečena je prema stavci iz disciplinskog pravilnika koja postoji još 2010. prema kojoj je moguća kazna onima koji bogohule, a ista stavka postoji i u disciplinskom pravilniku Talijanskog nogometnog saveza.

Ivo Džeba | Bitno.net