Dirljiva priča dolazi nam iz Sjedinjenih Američkih Država.

Godine 1997., tada FBI agent početnik, Troy Sowers spasio je novorođenče koje je iz bolnice otela žena prerušena u medicinsku sestru.

Nakon intenzivne potrage, koja je trajala 19 sati, Sowers je dijete imena Stewart Rembert pronašao u kutiji pokraj kante za smeće lokalnog restorana u gradu Tacomi.

Prošle su 22 godine i FBI agent otišao je u mirovinu, no njegovi su mu kolege u petak, 9. kolovoza, odlučili priuštiti posebno iznenađenje.

Pronašli su Remberta, koji je kao kaplar služio u Marincima te ga doveli na oproštajnu zabavu čovjeka koji mu je spasio život, javlja NBC.

“Nevjerojatno je razmišljati da bez njegovog truda ne bih niti bio ovdje danas”, izjavio je Rembert za NBC News prije nego će se upoznati sa svojim spasiteljem. “Ne bih bio marinac, moja obitelj ne bi bila ista… Iznimno sam uzbuđen i počašćen što ću danas upoznati ovog čovjeka.”

Njihov zajednički susret dočekan je pljeskom ostalih FBI agenata i osoblja. Nakon rukovanja, Rembert je zagrlio Sowersa.

“Moji roditelji su izrazili želju da Vas zagrlim”, poručio je šokiranom agentu. Sowers je, pak, istaknuo kako je ovaj ponovni susret “vjerojatno jedno od najljepših iznenađenja koje je ikad doživio”, otkrivši pritom i nekoliko detalja o slučaju iz 1997.

Prepričao je kako su on i drugi agenti uspjeli uvjeriti otmičarku da im otkrije lokaciju na kojoj je ostavila novorođenče te kako se najviše brinuo hoće li dijete biti živo kad ga pronađu.

“Znali smo da je satima vani. Kad sam ga podignuo nije plakao, već se samo priljubio uz moj vrat što me uvjerilo da je dobro.”

Sowers je pred kolegama posvjedočio i kako ga je jedan stariji agent nakon uspješno riješenog slučaja povukao sa strane i rekao: “Troy, moram ti reći da nikada nećeš napraviti nešto bolje od ovoga.”

Priznao je i kako se često pitao tko je danas ta beba koju je spasio prije toliko godina. Nakon što je u petak saznao odgovor poručio je Rembertu: “Sviđa mi se što si učinio sa svojim životom. Predaj to i dalje.”

Tino Krvavica, NBC | Bitno.net