Iznenađujuće su to brojke za zemlju koja, poput drugih država Zapada, već godinama bilježi pad broja krštenja, vjenčanja i ostalih sakramenata.

Kako javlja katholisch.de, ovog Uskrsa u Crkvu bi trebalo biti primljeno 7 135 odraslih osoba što predstavlja rast od 32% u odnosu na 2023. godinu kada ih je bilo 5 463 (što je, pak, bio porast od 27% naspram 2022.). U osmogodišnjem razdoblju prije toga brojka je bila relativno stabilna te se kretala oko 4200 odraslih godišnje.

Zanimljivosti s podacima tu ne prestaju. Francuska biskupska konferencija objavila je kako su se brojevi katekumena (odraslih osoba koje pristupaju katoličkoj vjeri) udvostručili u nekim biskupijama. Trend porasta već se neko vrijeme može vidjeti u Parizu i široj okolici, ali sada su ovim fenomenom zahvaćene i ruralne regije. Na mlade između 18 i 25 godina otpada čak 36% novokrštenika te je među tom dobnom skupinom u proteklih pet godina zabilježen rast od 150%.

Većina katekumena, gotovo dvije trećine, su žene. Također, 61% od ukupnog broja odraslih ima kršćansku pozadinu. Četvrtinu čine osobe bez ikakve religije, dok 5% (350 osoba) dolazi iz islamskog okruženja.