Biskup irske dijeceze Ardagh i Clonmacnois Francis Duffy izjavio je kako izlječenje teško bolesne Marion Carrol u marijanskom svetištu Knock u Irskoj nema “medicinskog objašnjenja” te time tako formalno priznao čudesno ozdravljenje o kojemu se već dugo vremena raspravlja u Irskoj.

Biskup je u govoru održanom u Knocku rekao kako priznaje “da je Marion ozdravljena od svoje dugogodišnje bolesti dok je hodočastila na ovo sveto mjesto”.

“Njezino ozdravljenje promijenilo joj je život. Za njega nema medicinskog objašnjenja, a ona je i danas zdrava.”

Riječ je o ozdravljenju koje se dogodilo prije 30 godina. Carroll je bolovala od teškog neurološkog poremećaja zbog kojega se nije mogla kretati bez pomoći, izgubila je vid skoro u cijelosti i mučila ju je inkontinencija. Unatoč liječničkim savjetima, ipak je otišla do Knocka gdje je primila bolesničko pomazanje, a bila je na nosilima.

Nakon toga je bol nestala i ona je ozdravila i ustala s nosila.

“Osjetila sam taj predivan, veličanstven osjećaj da mogu ustati s nosila i hodati”, opisala je u svojoj knjizi “Ozdravila sam u Knocku”.

U Knocku je o njezinu ozdravljenju progovorio i biskup Tuama Michael Neary i ponovio kako “Crkva službeno priznaje kako nema medicinskog objašnjenja za ovo izlječenje i zahvaljuje molitvom i davanjem slave Bogu”.

Svetište u Knocku. Foto: tuamarchdiocese.org

“U ovakvim situacijama Crkva mora biti oprezna. To pokazuje i činjenica da je od ozdravljenja prošlo 30 godina, a tijekom toga vremena liječničko povjerenstvo je potvrdilo kako nema medicinskog objašnjenja za ovo čudo”, rekao je.

Marijansko svetište u Knocku utemeljeno je nakon ukazanja koje se dogodilo 1879. i u kojem su se seljanima ukazali Blažena Marija Djevica, sv. Josip i sv. Ivan Krstitelj. Nakon toga je posebno povjerenstvo mjesne Crkve potvrdilo svjedočanstva vidioca kao autentične.

Goran Andrijanić | Bitno.net