Neviđena scena odvila se u glavnom gradu Meksika gdje je muškarac preminuo klečeći pred oltarom u katoličkoj crkvi.

Slučaj se dogodio u nedjelju, otprilike 45 minuta prije početka euharistije koja je bila zakazana u 13 sati. Isti dan za pokojnika je služena sprovodna misa.

Njegovo tijelo tom je prilikom ležalo pokriveno u glavnom prolazu između klupa pred oltarom (gdje je osoba i preminula). Tamošnji zakoni nalažu da se tijelo osobe koja je umrla izvan bolnice ne smije pomaknuti dok ga ne ispitaju mrtvozornik i lokalni tužitelj, prenosi Catholic News Agency. Policijske su vlasti također dale odobrenje da se sveta misa održi.

Prema kasnijem službenom izvješću, preminula osoba bila je muškarac u šezdesetim godinama, imena Juan. On je oko podne ušao u crkvu te kleknuo kako bi se pomolio. Potom je na koljenima došao pred oltar, onesvijestio se te u kratkom roku preminuo. Sakristan i župnik pozvali su hitnu pomoć, no već je bilo kasno. Policija je ustvrdila da je uzrok smrti iznenadni srčani udar.

“Juan je na vlastitim nogama došao na svoju sprovodnu misu i njegovo je tijelo bilo prisutno, to je smrt pravednika, smrt bez patnje”, poručio je župnik Sajid Lozano za CNA na španjolskom jeziku.

“Juan je imao snage i hrabrosti doći u Božju kuću kako bi posljednji puta udahnuo”, dodao je.

Prema izvještaju magazina Desde la Fe, koji je u vlasništvu biskupije Mexico City, malo je ljudi poznavalo Juana, ali je velik broj sudjelovao na sprovodnoj misi, dotaknuti načinom na koji je preminuo.

Tijelo je inače identificirao mladić koji je tom prilikom prolazio pokraj crkve nakon čega je obaviještena Juanova obitelj. Vijest je šokirala njegova sina koji je otišao u crkvu i sudjelovao na sprovodnoj misi.

Kao čin poštovanja, Juanovo tijelo pokriveno je bijelom plahtom koju je donio jedan župljanin te je kraj njegovih stopala upaljena svijeća.

Župnik Lozano istaknuo je kako je “smrt uvijek bolan i neočekivan događaj” te da “isključivo kroz vjeru imamo nadu da ona nije kraj već početak vječnog života”.

Dodao je i kako je događaj “ostavio snažan utisak na ljudima” te su mnogi “molili za čovjeka kojeg nisu poznavali, ali je bio dio zajednice”.