Nova tinejdžerska zvijezda Coco Gauff jučer je izgubila dvoboj osmine finala u Wimbledonu protiv sedme nositeljice Simone Halep, no unatoč tome ostala je najveća ženska zvijezda ovogodišnjeg turnira.

Sa samo 15 godina Gauff je u prvom kolu izbacila peterostruku wimbledonsku pobjednicu, i svoj teniski uzor, Venus Williams, te nakon toga pobijedila i u dva naredna kola.

Koliko je taj uspjeh nevjerojatan svjedoči i činjenica da je Coco Gauff najmlađa tenisačica u povijesti koja se uopće kvalificirala za najpoznatiji teniski turnir.

Ono što su mnogi mogli primijetiti nakon njezina meča protiv Williams jest da je 15-godišnja Amerikanka kleknula pokraj svoje klupe vidno potresena ishodom meča.

Kasnije je novinarima objasnila o čemu se radilo. Naime još od početka karijere Coco se prije svakog meča s ocem moli za protivnicu i za sebe, a nakon ove pobjede željela je jednostavno zahvaliti Bogu na svome uspjehu.

“Prije svakog meča, još od osme godine, moj otac i ja zajedno se pomolimo”, objasnila je Gauff. “Ne molimo za pobjedu, nego samo da ja i moja protivnica ostanemo zdrave. Nakon meča, samo sam se zahvalila Bogu na ovoj prilici”, rekla je za New York Times.

Da stvari vezane za njezin wibledonski uspjeh budu još zanimljivije, Coco uopće nije očekivala da će igrati na ovogodišnjem turniru. Budući da je tek 303. igračica svijeta, po svojem položaju na WTA ljetvici nije mogla sudjelovati ni u kvalifikacijama.

Ona i njezin otac putovali su prema teniskoj akademiji na jugu Francuske kada su neočekivano dobili poziv da su joj organizatori dodijelili pozivnicu. Očito u Wimbledonu imaju jako dobar osjećaj kome ih dodijeliti.

Ivo Džeba | Bitno.net