U svijetu u kojem se sve više promiče naglasak na izgradnji karijere na uštrb obitelji, iz Amerike stiže jedna ohrabrujuća vijest o tamošnjem političaru koji je napustio svoj posao zbog obiteljskih potreba, donosi Aleteia.

Sean Duffy, član američkog Kongresa, na svom je Facebook profilu objavio kako napušta svoju političku službu zbog želje da se brine o svojoj kćeri koja će na svijet doći u listopadu. Prema liječničkim nalazima, još nerođena djevojčica ima problema sa srcem te će joj biti potrebna dodatna skrb.

“Uvijek sam bio otvoren za Božje znakove kada je u pitanju balansiranje između moje želje da služim svojoj obitelji i svojoj zemlji. Nedavno smo saznali da će naša curica, koja će se roditi u listopadu, trebati mnogo ljubavi, vremena i pozornosti zbog zdravstvenih problema, koji uključuju stanje njezina srca. Uz mnogo molitve, odlučio sam da je ovo pravo vrijeme da uzmem pauzu od javne službe kako bih bio podrška svojoj supruzi, djetetu i obiteljskim potrebama”, napisao je Duffy.

Inače, dijete koje on i supruga očekuju bit će deveto u njihovoj obitelji, a preostalih 8 imaju od 3 do 19 godina. Duffy je zbog obaveza u Washington D.C.-u 4 dana tjedno izbivao iz Wisconsina u kojem živi s obitelji, a sada je odlučio da takav rad više neće biti moguć.

Službu u Kongresu, koju je, kako kaže, “istinski volio”, napustit će 23. rujna, a opraštanje od svojih sunarodnjaka koje je tamo predstavljao iskoristio je da im zahvali na svoj dosadašnjoj potpori njemu i njegovoj obitelji.

“Zauvijek ću biti zahvalan zbog vjere i povjerenja koje ste imali u mene svih ovih godina. Posebno sam zahvalan za sve molitve za sebe i svoju obitelj. Nadam se da će one stizati i dalje!”, napisao je.

Unatoč tome što je istaknuo kako će mu nedostajati rad za svoju domovinu koji je osam godina obavljao u Kongresu, Duffy je istaknuo i kako se veseli vremenu koje će moći provesti sa svojom obitelji, posebice s iščekivanom djevojčicom zbog koje je napustio svoje radno mjesto.

“Nedostajat će mi što više neću biti vaš zastupnik u Kongresu, ali također se veselim provođenju više vremena s obitelji i mogućnosti da budem kod kuće za rođendane, hokejaške utakmice, kao i vremenu koje ću imati da uživam u našoj djevojčici i brinem se za nju, koju naša obitelj već toliko voli”, zaključio je.

Ivo Džeba | Bitno.net