Posmrtni ostaci više od 200 osoba pokopani su prošloga tjedna na katoličkom groblju u Chicagu, piše CNA. Na taj je način nastavljena tradicija, koja okuplja svećenstvo, lokalne političare i pogrebnike i djelatnike na groblju, a kojom se omogućuje kršćanski ukop nerođenim bebama, siromašnima ili neidentificiranim odraslim osobama.

“Okupili smo se ovdje kako bismo oplakali gubitak 202 duše, 202 ljudi, Božje djece, kojima je bio potreban osjećaj suosjećanja u svijetu”, izjavio je tom prilikom otac Lawrence Sullivan, ravnatelj katoličkih groblja Nadbiskupije Chicago.

“Sva je naša odgovornost obratiti pozornost na to kada se pojavi patnja, obratiti pozornost na to kada se pojavi potreba, kada možemo koristiti darove koje nam je Bog dao u službi jedni drugima. Činimo to u čvrstom uvjerenju da su ove 202 duše sada vraćene u prisutnost Božju, gdje će upoznati puninu Božjeg mira, puninu Božje ljubavi”, dodao je Sullivan.

Sullivan je predvodio katoličke pogrebne obrede 39 nerođenih beba i kremiranih posmrtnih ostataka 163 siromašnih ljudi. Posmrtne ostatke blagoslovio je pomoćni biskup Andrew P. Wypych.

U kratkom priopćenju Nadbiskupije navodi se da su pogrebnici i drugi volonteri pratili posmrtne ostatke svake osobe do završetka ukopa. Pogrebu su nazočile i grupe učenika iz nekoliko katoličkih srednjih škola.

Otac Sullivan potaknuo je nazočne da čine sve što mogu kako bi pomogli drugima i “prepoznali lice Božje ne samo u ljepoti prirode nego i u licima svih onih koje susrećemo”. U molitvi je izrekao: “Smiluj se svojoj djeci koju ti povjeravamo. Utješi srca žalosnih u nadi da će svi koji se u tebe uzdaju pronaći vječni mir i pokoj.”

Okupljeno mnoštvo u molitvi vjernika Boga je naposljetku molilo da preminulima oprosti grijehe, sjeti se svega dobra što su učinili te im poželi dobrodošlicu u život vječni.