Sestre franjevke iz peruanske pokrajine Ica besplatno su ponudile svoje prostorije koje će od sada služiti kao privremena karantena pacijentima oboljelima od koronavirusa koji su asimptomatični ili pokazuju blage simptome bolesti, donosi CNA.

Privremeno sklonište je otvoreno 14. srpnja u gradu La Tinguini u pokrajini Ica koje se zbog velikog broja slučajeva zaraženih koronavirusa još uvijek nalazi u tzv. lockdown-u.

Lokalni mediji pišu kako je poglavarica samostana, majka Rosa Fernández, obvezala se kako će otvoriti sobe zaraženim osobama koje trebaju karantenu. Svaka od trideset soba, koliko ih je opremljeno za oboljele, ima vlastitu kupaonicu.

Časna majka je prilikom otvaranja molila Gospodina da blagoslovi sve one koji su omogućili realizaciju ovog projekta, ali i za one koji će koristiti sobe. „Ako vam naša skromna kuća može biti od koristi, onda je evo, tu je…“, izjavila je majka Rosa.

Gradonačelnik La La Tinguiñe, Juan Roque Hernández, naglasio je kako časne sestre kuću nude potpuno besplatno. Prema podacima Ministarstva zdravlja, u državi Peru ima više od 330 tisuća zaraženih, a od koronavirusa je do sada preminulo više od 12 tisuća ljudi. Inače, Peru je trenutačno peta zemlja na svijetu prema broju oboljelih od koronavirusa.