Capture

Svjetski mediji objavljuju sve više informacija o okolnostima terorističkog napada u Francuskoj u kojem je okrutno ubijen katolički svećenik o. Jacques Hamel.

Prema svjedočenju neimenovane časne sestre koja je uspjela pobjeći iz crkve u trenutku kada su u nju upala dva naoružana terorista te je potom obavijestila policiju, napadači su ušli u crkvu tijekom mise i “nešto pričali na arapskom”.

“Vidjela sam da imaju nož. Pobjegla sam kad su napali oca Jacquesa. Ne znam uopće jesu li bili svjesni da sam pobjegla”, rekla je.

Druga redovnica, sestra Danielle ostala je zatočena u crkvi i kasnije je oslobođena nakon intervencije francuske policije. Ispričala je kako su islamistički teroristi natjerali starog svećenika da klekne, a potom mu prerezali vrat.

“Natjerali su ga da padne na koljena. Htio se obraniti, a onda se dogodila tragedija. Snimali su se, oko oltara su izvodili nešto poput propovijedi, ali na arapskom. Bio je to horor”, rekla je časna.

Odgovornost za napad već je preuzela teroristička organizacija ISIL. Otkriveno je kako je jedan od ubojica već bio u zatvoru nakon neuspješnog pokušaja ilegalnog ulaska u Siriju. Mediji su objavili kako je nakon kraćeg vremena u zatvoru pušten i imao je elektroničku narukvicu za nadzor.

Bitno.net