Talijanska časna sestra družbe apostolica Presvetog Srca Isusova, Carla Venditti, proteklih nekoliko godina posvetila je evangelizaciji prostitutki. Svoju službu obavlja na ulicama Rima, ali i u talijanskim regijama Abruzzo i Lacij, donosi Aleteia.

Svojim specifičnim pastoralom do sada je uspjela spasiti brojne žene koje je maknula s ulice i usmjerila na centar Oaza Majke Clelie u gradu Abruzzu, gdje im se nudi duhovna podrška, ali i pomoć u pronalasku novog zanimanja.

„Kada Gospodin uđe u vaša srca, onda ste spašeni i promijenjeni“, svjedoči sestra Carla. Evangelizacijom prostitutki počela se baviti 2012. godine. „Redovnički habit mi itekako pomaže u evangelizaciji. U prvim kontaktima s prostitutkama sam im govorila kako imam iznenađenje za njih. Nakon toga smo započinjale razgovor. Danas je moj pristup iskreniji”, objašnjava.

Časna sestra je napisala knjigu pripovijetki „Buntovnički narcis“, a prihodom od prodaje knjige financira rad centra Oaza Majke Clelie. Centar se također financira i sredstvima prikupljenim prodajom nakita i svetih predmeta koje izrađuju bivše prostitutke.

Inače, ideja o otvaranju centra za pomoć bivšim prostitutkama pojavila se nakon poziva jedne posebne osobe. „Naša kongregacija je nakon Papina poziva odlučila jedan dio naše generalne kuće pretvoriti u centar za pomoć ženama. Noću odlazimo u najopasnije ulice kako bismo pronašli žene u potrebi i s njima stvorile odnos koji je utemeljen na prijateljstvu i povjerenju“, objašnjava.

U njezinom djelovanju je, nastavlja, vodi pomisao na razapetog Isusa koji je s križa vapio za one koji, poput ovih žena, moralno i fizički pate.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net