EVANGELIZACIJA PO NAJOPASNIJIM ULICAMA RIMA

Časna sestra koja evangelizira prostitutke: ‘Priđem joj i kažem da imam jedno iznenađenje…’

U njezinom djelovanju je vodi pomisao na razapetog Isusa koji je s križa vapio za one koji, poput ovih žena, moralno i fizički pate

Foto: Vatican Media

Talijanska časna sestra družbe apostolica Presvetog Srca Isusova, Carla Venditti, proteklih nekoliko godina posvetila je evangelizaciji prostitutki. Svoju službu obavlja na ulicama Rima, ali i u talijanskim regijama Abruzzo i Lacij, donosi Aleteia.

Svojim specifičnim pastoralom do sada je uspjela spasiti brojne žene koje je maknula s ulice i usmjerila na centar Oaza Majke Clelie u gradu Abruzzu, gdje im se nudi duhovna podrška, ali i pomoć u pronalasku novog zanimanja.

„Kada Gospodin uđe u vaša srca, onda ste spašeni i promijenjeni“, svjedoči sestra Carla. Evangelizacijom prostitutki počela se baviti 2012. godine. „Redovnički habit mi itekako pomaže u evangelizaciji. U prvim kontaktima s prostitutkama sam im govorila kako imam iznenađenje za njih. Nakon toga smo započinjale razgovor. Danas je moj pristup iskreniji”, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časna sestra je napisala knjigu pripovijetki „Buntovnički narcis“, a prihodom od prodaje knjige financira rad centra Oaza Majke Clelie. Centar se također financira i sredstvima prikupljenim prodajom nakita i svetih predmeta koje izrađuju bivše prostitutke.

Inače, ideja o otvaranju centra za pomoć bivšim prostitutkama pojavila se nakon poziva jedne posebne osobe. „Naša kongregacija je nakon Papina poziva odlučila jedan dio naše generalne kuće pretvoriti u centar za pomoć ženama. Noću odlazimo u najopasnije ulice kako bismo pronašli žene u potrebi i s njima stvorile odnos koji je utemeljen na prijateljstvu i povjerenju“, objašnjava.

U njezinom djelovanju je, nastavlja, vodi pomisao na razapetog Isusa koji je s križa vapio za one koji, poput ovih žena, moralno i fizički pate.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 28. siječnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi