Internetska stranica Aleteia javlja kako je nadbiskup Milana, kardinal Angelo Scola, 24. studenog ove godine zaključio biskupijsku fazu kanonizacijskog procesa talijanskog dječaka Carla Acutisa te bi se njegov slučaj uskoro trebao naći pred Kongregacijom za kauze svetaca

Carlo Acutis korak bliže svetosti 15-godišnji dječak koji je volio kompjutere i euharistiju

Foto: Facebook

Carlo Acutis, o kojem je ovaj portal već pisao, bio je veliki zaljubljenik u kompjutere i Isusa, s jedne strane sličan, a s druge toliko različit brojnim dječacima 21. stoljeća.

Svoj kompjuterski genij, kao i ljubav prema web dizajnu i uređivanju odlučio je posvetiti Bogu, osobito Isusu u euharistiji. Tako je već s 11 godina započeo projekt kojim je htio zabilježiti svako poznato euharistijsko čudo koje se dogodilo u povijesti.

Kada je uz pomoć roditelja, koji su ga u potrazi za euharistijskim čudima vodili na različite lokacije diljem svijeta, započeo na njihovoj katalogizaciji, napisao je: “Što više primamo euharistiju, to postajemo sličniji Isusu, kako bi na ovoj Zemlji već imali predokus neba.”

Acutis je proučio i zabilježio 136 euharistijskih čuda te je izradio web-stranicu na kojoj je zabilježio svoja otkrića.

Gotovo svakog dana sudjelovao je na misi, molio krunicu, klanjao se Presvetom, a nekoliko dana prije smrti svoj je život posvetio Gospodinu za Crkvu i papu.

Umro je s 15 godina od leukemije. Bilo je to 12. listopada 2006. godine. Nakon smrti objavljena je i knjiga o njegovu životu pod nazivom “Euharistija – moja autocesta za nebo”.

Premda je živio intenzivnim duhovnim životom, radosno je proživljavao mladost, što je utjecalo na sve njegove vršnjake. Njegovo hrabro suočavanje s bolešću mnoge je uvjerilo kako je u njemu nešto posebno. Kad bi ga liječnik pitao kako se osjeća, odgovarao bi: “Ima ljudi koji puno više trpe od mene!”

U slučaju pozitivnog odgovora Kongregacije za kauze svetaca, proces za njegovu beatifikaciju stupit će u novu fazu, a sam Carlo bi po odluci Svetog Oca trebao dobit naslov “časni sluga Božji”.

Više o Carlu pročitajte na internetskoj stranici njegove postulature.

Tino Krvavica | Bitno.net