Carlo Acutis, o kojem je ovaj portal već pisao, bio je veliki zaljubljenik u kompjutere i Isusa, s jedne strane sličan, a s druge toliko različit brojnim dječacima 21. stoljeća.

Svoj kompjuterski genij, kao i ljubav prema web dizajnu i uređivanju odlučio je posvetiti Bogu, osobito Isusu u euharistiji. Tako je već s 11 godina započeo projekt kojim je htio zabilježiti svako poznato euharistijsko čudo koje se dogodilo u povijesti.

Kada je uz pomoć roditelja, koji su ga u potrazi za euharistijskim čudima vodili na različite lokacije diljem svijeta, započeo na njihovoj katalogizaciji, napisao je: “Što više primamo euharistiju, to postajemo sličniji Isusu, kako bi na ovoj Zemlji već imali predokus neba.”

Acutis je proučio i zabilježio 136 euharistijskih čuda te je izradio web-stranicu na kojoj je zabilježio svoja otkrića.

Gotovo svakog dana sudjelovao je na misi, molio krunicu, klanjao se Presvetom, a nekoliko dana prije smrti svoj je život posvetio Gospodinu za Crkvu i papu.

Umro je s 15 godina od leukemije. Bilo je to 12. listopada 2006. godine. Nakon smrti objavljena je i knjiga o njegovu životu pod nazivom “Euharistija – moja autocesta za nebo”.

Premda je živio intenzivnim duhovnim životom, radosno je proživljavao mladost, što je utjecalo na sve njegove vršnjake. Njegovo hrabro suočavanje s bolešću mnoge je uvjerilo kako je u njemu nešto posebno. Kad bi ga liječnik pitao kako se osjeća, odgovarao bi: “Ima ljudi koji puno više trpe od mene!”

U slučaju pozitivnog odgovora Kongregacije za kauze svetaca, proces za njegovu beatifikaciju stupit će u novu fazu, a sam Carlo bi po odluci Svetog Oca trebao dobit naslov “časni sluga Božji”.

Više o Carlu pročitajte na internetskoj stranici njegove postulature.

Tino Krvavica | Bitno.net