Carlo Acutis bio je sasvim običan mladić, sličan mnogim drugim tinejdžerima. Išao je u školu, imao prijatelje i veliku ljubav prema računalima. No istodobno je bio veliki zaljubljenik u Euharistiju. Gotovo svakog dana sudjelovao je na misi, molio krunicu, klanjao se Presvetom… A nekoliko dana prije smrti svoj je život posvetio Gospodinu za Crkvu i papu.

Umro je s 15 godina od leukemije. Bilo je to 12. listopada 2006. godine. No, nakon smrti taj mladić jednostavno nije zaboravljen. Objavljena je i knjiga o njegovu životu pod nazivom “Euharistija – moja autocesta za nebo”.

Premda je živio intenzivnim duhovnim životom, radosno je proživljavao mladost, što je utjecalo na sve njegove vršnjake. Njegovo hrabro suočavanje s bolešću mnoge je uvjerilo kako je u njemu nešto posebno. Kad bi ga liječnik pitao kako se osjeća, odgovarao bi: “Ima ljudi koji puno više trpe od mene!”

Carlo

S obzirom na to da Vatikan razmatra mogućnost njegove beatifikacije, Francesca Consolini, postulatorica za kauze svetih pri Milanskoj nadbiskupiji, istaknula je kako je lik mladoga Carla veoma zanimljiv.

– S veseljem je živio svoju mladost, bez drama, napetosti i straha; bio je sretan što je mlad, svaki dan je uživao u svojoj mladosti. Njegova mu je vjera, čista i čvrsta, pomogla da bude iskren prema sebi i drugima. Bio je osjetljiv na probleme i situacije prijatelja, vršnjaka i svih s kojima se susretao. Život je prihvatio kao dar Božji, kao odgovor na Gospodinov poziv.”

Carlo je bio nadaren za informatiku, što je nesebično stavio na raspolaganje bližnjima. Svoje informatičko znanje iskoristio je za izradu web-stranice na kojoj je prikupljao informacije o euharistijskim čudima diljem svijeta.

Bitno.net