NAJAVLJENO TIJEKOM POSJETA KENIJI

Britanija donira 200 milijuna funti za nabavku abortivnih sredstava i pomoć organizacijama koje promiču pobačaj

Ujedinjeno Kraljevstvo je drugi najveći donator programa obiteljskog planiranja u svijetu.

Foto: Wikipedia

Britanska premijerka Theresa May najavila je pokretanje nove inicijative putem koje će biti uloženo 200 milijuna funti za ‘obiteljsko planiranje’ u Africi i Aziji.

Program naziva Integrirano seksualno zdravlje žena (WISH), koji je predstavljen prilikom prošlotjednog posjeta premijerke May Keniji, bit će posvećen „ženama i djevojčicama u ruralnim i siromašnim zajednicama do kojih je tradicionalno najteže doći, a pružit će im pristup pokretnim klinikama i kontraceptivnim materijalima poput pilula, kondoma i implantanata“.

Jedna od organizacija koja će uvelike profitirati ovim programom je i Marie Stopes (MSI), koja je nedavno objavila kako je „u 2017. pružila ili potpomogla više od 4,1 milijuna sigurnih pobačaja i usluga postabortivne skrbi, što je rast od 12 posto u odnosu na prošlu godinu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjeno Kraljevstvo je drugi najveći donator programa obiteljskog planiranja u svijetu. Samo je za Marie Stopes u posljednjih pet godina donirano 163 milijuna funti novaca poreznih obveznika, unatoč tome što prema anketama oko dvije trećine Britanaca ne podržava javno financiranje međunarodnih programa obiteljskog planiranja.

Prema Fiorelli Nash, britanskoj autorici i pro-life aktivistkinji, dodatni problem leži u tome što britanski Odjel za međunarodni razvoj promiče agendu za pobačaj na štetu života žena. U svojoj knjizi The Abolition of Woman (Ukidanje žene), ona objašnjava kako borba protiv „nesigurnog pobačaja“, za što se proabortivne organizacije zalažu, znači da se novac uzima iz fonda za intervencije koje pouzdano smanjuju smrtnost žena.

Zbog toga se i Donna Harrison, predsjednica Američkog udruženja pro-life opstretičara i ginekologa, nedavno obratila Uredu UN-ova Visokog povjerenika za ljudska prava riječima: „Pobačaj, spontani i inducirani, ima manje od pet posto udjela u smrtnosti majki. Neprihvatljivo je sa znanstvene, medicinske i moralne strane uzimati sredstva intervencijama koje dokazano smanjuju smrtnost majki kako bi se osigurala sredstva za pobačaj, pod krinkom ‘smanjenja broja nesigurnih pobačaja’. Bolji način za smanjenje smrtnosti majki bio bi omogućiti sredstva za bavljenje uzrocima 90 posto smrtnosti majki.“

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 3. rujna 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi