Nakon eksplozije bombe postavljene kod zgrade Bolivijske biskupske konferencije u La Pazu, biskupi su pozvali na poštivanje života i bratstvo, prenosi Vatican News.

Bomba je eksplodirala u srijedu 24. studenoga rano ujutro po mjesnom vremenu i nanijela je samo materijalnu štetu, nitko nije ozlijeđen. Biskupi su u priopćenju upozorili na moguće teške posljedice takvih napada: „Oštećenja na zgradi mogu se popraviti, no odgovorne pozivamo da dobro razmisle o tome da su mogli stradati nevini. Kao Katolička Crkva ponovno pozivamo na poštivanje života i bratstvo”.

Na nadzornoj kameri vidljiva je osoba u zaštitnom odijelu kako postavlja eksplozivnu napravu na ulaz u zgradu, no istraga još nema rezultata. Promatrači nagađaju da je u pozadini napada rasprava o pobačaju koju je u javnosti izazvao slučaj 11-godišnje maloljetnice koja je ostala trudna nakon silovanja. Biskupi su poručili da se treba zaštiti oba života, i majke i djeteta, i da se nikoga ne smije prisiljavati na pobačaj, koji je u Boliviji kažnjiv. Protivnici toga stava okupili su se na prosvjedima pred zgradom biskupske konferencije te između ostaloga išarali zidove.