Veleposlanik Perua u Egiptu José Guillermo Betancourt izvijestio je da su misionarke Obitelji Utjelovljene Riječi: María del Pilar i María del Perpetuo Socorro Llerena Vargas, odlučile ostati u Gazi kako bi pomogle žrtvama u zoni sukoba, prenosi Church Pop.

U izjavi za program Ampliación de Noticias, Betancourt je rekao da su peruanske blizanke odbile prijedlog spašavanja kako bi nastavile sa svojom vjerskom dužnošću i služile “zajednici od 559 ljudi”, među kojima ima “bolesnih, ozlijeđenih, starijih osoba i osoba s invaliditetom”.

Sestre su prvotno zatražile da ih se evakuira iz zaraćenog područja, ali kasnije su se predomislile te su odlučile ostati.

“Obje su nam upravo rekle da su promijenile mišljenje te su odlučile ostati. Smatraju da je njihova vjerska dužnost, njihov poziv, ostati u Pojasu Gaze i ne žele biti evakuirane u Egipat“, rekao je veleposlanik.

Sestra María del Pilar u zvučnom zapisu poslanom katoličkom mediju Voz Católica kazala je da je situacija teška jer se ljudi suočavaju s nedostatkom osnovnih sredstava.

“Jučer poslijepodne prisustvovali smo sprovodu 18 kršćana koji su poginuli od posljedica izraelskog bombardiranja”, kazala je te dodala:

“Bilo je jako tužno i bolno vidjeti kako se djeca opraštaju od svojih roditelja, a još bolnije je bilo vidjeti kako se roditelji opraštaju od svoje djece. Neki od njih su se opraštali od sve svoje djece.”

“To je bila slika koju će biti jako teško izbrisati. Neka od te djece pohađala su različite aktivnosti u našoj župi. Bile su to nama dobro poznate i bliske obitelji”, rekla je sestra.

Prema njezinim riječima, zajednica od oko 700 kršćana, među kojima 50 djece s invaliditetom, suočava se s velikim problemima jer nemaju ni struje ni pitke vode. „Koristimo vodu iz bunara za koju ne znamo koliko će trajati“, rekla je sestra.

Ipak, ne odustaju od nade te svoje molitve upućuju Bogu za mir. “U ovoj župi imamo misu dva puta dnevno i neprestano molimo krunicu, moleći Djevicu i Boga za mir za kojim čeznemo. Molimo vas da se pridružite našim molitvama da nam ga Bog u svom milosrđu udijeli, jer samo On može učiniti ovo veliko čudo. Pozdrav svima”, zaključila je sestra María del Pilar.