„Moth je sletio na zemlju“ – ovom objavom na Twitteru biskupija Arundela i Brightona je svoje vjernike obavijestila da je njihov pastir uspješno odradio svoju misiju skoka s padobranom. Inače, spektakularnim skokom, koji je odradio u društvu profesionalnog padobranca, biskup Richard Moth prikupio je više od pet tisuća funti za hodočašće bolesnika u Lurd, donosi Catholic Herald.

Biskupska konferencija Engleske i Walesa je na svom profilu na Twitteru objavila sljedeću poruku: „Je li to ptica? Je li to avion? Čekajte, pa to je biskup!“ Biskup Richard Moth je nakon uspješnog prizemljenja izjavio: „Na visini od pola metra bilo je jako hladno, a nakon slobodnog pada od jedne minute osjećao sam vrtoglavicu. Međutim, lagano spuštanje s otvorenim padobranom bilo je fantastično, posebice zbog pogleda.“

Nadodao je kako nije baš siguran da će ovaj pothvat uskoro ponoviti. „Drago mi je što sam ponovno na zemlji. Osjećam se mnogo bolje nakon što sam pojeo ribu s krumpirićima i popio jedan gin tonic”, izjavio je biskup.

Inače, biskupija Arundel i Brighton svakoga lipnja organizira hodočašće u Lurd za oko 700 bolesnika. Pojedini bolesnici nisu u mogućnosti pokriti troškove putovanje i smještaja, pa se zbog toga organiziraju razne humanitarne akcije, kao što je bio ovaj biskupov skok s padobranom.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net