Biskup Dallasa Edward J. Burns pozvao je nakon napada u jednom trgovačkom centru, u kojemu je ubijeno osmero ljudi, na zauzimanje za okončanje oružanog nasilja u SAD-u.

„Kao i vi svi, najdublje sam uznemiren zbog pucnjave u Allenu i besmislenog prijezira prema životu koji se dogodio u našoj zajednici”, izjavio je mons. Burns za Vatican News, a prenio je 8. svibnja Kathpress.

U trgovačkom centru nedaleko od Dallasa u Texasu muškarac je 6. svibnja u večernjim satima po mjesnom vremenu pucao na prolaznike i pritom ubio najmanje osam osoba, među njima i jedno dijete.

Napadača je na mjestu zločina ubio policajac koji se slučajno zatekao u trgovačkom centru. Pojedinosti o pozadini napada još nisu poznate. Prema navodima nadležnih vlasti, žrtve su u dobi od pet do 61 godine.

„Moramo se zauzeti za okončanje nasilja. Moramo moliti za mir u našim zajednicama. I moramo imati hrabrosti suprotstaviti se silama zla i kulturi smrti”, poručio je biskup Burns.

Obiteljima žrtava poručio je da će se moliti za njih. „Katolička zajednica sjedinjena je u solidarnosti s obiteljima koje su u ovoj tragediji izgubila svoje članove. Neka Bog, naš nebeski otac, udijeli utjehu i snagu svima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem. Molimo Boga da utješi našu zajednicu, žrtve i njihove obitelji”, rekao je mons. Burns.

Prema navodima američkih vlasti, u SAD-u se samo ove godine dogodilo oko dvjesto masovnih pucnjava, u kojima je poginulo više od 14.000 ljudi. Prema istim izvorima, oružano nasilje najčešći je uzrok smrti djece u Sjedinjenim Američkim Državama.