EGZODUS ISUSOVIH SLJEDBENIKA

Ovaj grad je poseban za kršćane, nekada su činili 90 posto njegove populacije, a sada im prijeti nestanak iz njega

Kršćani čine tek 17 posto populacije grada, a u relativno nedavnoj prošlosti bilo ih je tamo čak blizu 90 posto od ukupnog broja stanovnika

Foto: Wikipedia

Broj kršćana u Betlehemu u brzom je i dramatičnom padu i prijeti im nestanak iz njega, upozorio je fra Rami Asakrieh OFM, župnik župe sv. Katarine u tome za kršćane posvećenom gradu.

Franjevac je rekao kako danas kršćani čine tek 17 posto populacije grada, a u relativno nedavnoj prošlosti, krajem 1940-ih, bilo ih je tamo čak blizu 90 posto od ukupnog broja stanovnika.

Radio Vatikan prenio je i njegovo obrazloženje takve situacije. Ono se krije prije svega u činjenici da kršćani napuštaju grad u potrazi za boljim životom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušavamo to zaustaviti, kao i pomoći onima u potrebi. Nažalost, politička i gospodarska situacija u gradu, koji je okružen izraelskim naseljima čini da je broj nezaposlenih i onih koji su u dugovima sve veći”, rekao je Asakrieh.

Kako prenosi Radio Vatikan, franjevac je upozorio i na “inflaciju” dobrotvornih organizacija koje navodno prikupljaju sredstva za pomoć kršćanima u Betlehemu.

“Niti jedan vjernik iz naših župa nije dobio ni novčić pomoći od takvih organizacija”, upozorio je franjevac.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Objavljeno: 9. srpnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi