virtualni-put-svetog-jakova, aplikacija camino 360

Put svetog Jakova, poznat pod imenom Camino de Santiago, jedan je od najpoznatijih hodočasničkih putova kojim svake godine prolaze tisuće ljudi.

Hodočašće koje ima nekoliko različitih ruta dugih više stotina kilometara završava u Santiagu de Composteli, mjestu gdje je pokopan sv. Jakov, apostol, i gdje se nalazi istoimena katedrala.

Međutim mnogima je taj put prenaporan ili jednostavno predug s obzirom na to da iziskuje dane, a često i tjedne hodanja kako bi se stiglo na željeno odredište, što je u današnjem užurbanom dobu luksuz koji si ne mogu svi priuštiti.

Upravo za takve osobe tvrtka Iralta proizvela je aplikaciju Camino 360° koja korisnike vodi cijelom francuskom rutom hodočašća snimljenom u 360° tehnici.

Korisnik aplikacije pridružuje se dvojici hodočasnika, Španjolcu Antoniju i Amerikanki Margaret, dok zajedno obilaze katedrale, muzeje, kapele, uživaju u prekrasnoj prirodi i različitim krajolicima sjeverne Španjolske te upoznaju brojne interesantne ljude i hodočasnike.

Putovanje završava, kako i priliči, u kripti katedrale u Santiago de Composteli, gdje se čuvaju ostaci sv. Jakova.

Kako javlja RomeReports, aplikacija je osvojila nagradu za najbolju španjolsku turističku aplikaciju. Za sada je dostupna na španjolskom i engleskom jeziku za korisnike uređaja Android i iPhone.

Tino Krvavica | Bitno.net