Talijanski tenor Andrea Bocelli u nedavnom je intervjuu s vlč. Davideom Banzatom za talijansku nacionalnu televiziju govorio o značaju vjere za svoj život.

Iako Bocelli ni prije nije krio svoje katoličanstvo, u razgovoru s Banzatom priznao je da nije uvijek bilo tako. “Kada sam bio mlad, agnosticizam se činio kao ugodna pozicija za prihvatiti”, rekao je dodavši kako je živio pomalo raskalašenim životom, u nastojanju da ispuni “dio sebe koji je nedostajao”.

Unatoč uspjehu koji je pratio njegovu karijeru, u njemu je, kako kaže, još uvijek postojao nemir. “Uspjeh čini sve lakšim, ali naposljetku, nađete se praznih ruku, i osjećate da tonete u vrtlog grijeha”, prisjetio se Bocelli govoreći o ranijem dijelu svoga života.

Ključ njegovog obraćenja bio je u tome što je, preispitujući se o smislu života, shvatio da stvari koje su mu se dogodile u životu ne mogu biti plod puke slučajnosti.

“Vjerujem da je to istina jer to opažam. Nemam opipljivi dokaz da je to tako, ali postoje tisuće, tisuće činjenica, velikih i malih, koje su me uvjerile u to: ono što mi se dogodilo i ne prestaje događati svaki dan, plod je projekta”, rekao je talijanski tenor vlč. Banzatu, objasnivši kako je to za njega bio prvi korak prema potpunom prihvaćanju vjere.

Na pitanje što bi rekao nekome tko ne dijeli njegovu vjeru, Bocelli je rekao kako bi pokušao razumjeti njegov stav, pozvavši se na evanđeoski savjet: “Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni.

Ipak, u njegovom vlastitom životu, priznao je, vjera ima odlučujuću ulogu bez koje ništa ne bi imalo smisla. “U mom slučaju”, rekao je, “ne imati vjeru značilo bi živjeti u očajanju. Moj život bi bio neizbježna tragedija, zato što život na ovom svijetu završava smrću.”

Ivo Džeba | Bitno.net