Predsjednik Američke biskupske konferencije i nadbiskup Los Angelesa Jose Gomez jučer je na dan Blažene Djevice Marije od Krunice uz pratnju dvanaest drugih biskupa iz SAD-a predvodio zajedničku molitvu krunice, prenosi CNA.

Molitva se prenosila uživo na Facebook i YouTube stranicama biskupske konferencije, a nakane molitve bile su za američki narod suočen s pandemijom, učestalim nemirima na ulicama, te skorašnjim predsjedničkim izborima.

„Ovo je uistinu povijesni trenutak. Danas smo se okupili kao ljudi molitve kako bismo molili za našu zemlju“, rekao nadbiskup Gomez u svom uvodnom obraćanju iz katedrala Gospe od Anđela u Los Angelesu. Izrazio je nadu da će Djevica Marija pomoći Americi ispuniti poslanje pružanja „jednakosti, slobode i pravde za sve“.

„Mi smo misionari ovog vremena i prostora, pozvani donositi radosnu vijest ljudima naše zemlje danas. Zato prikazujemo ovu krunicu za Ameriku. Molimo Mariju da pogleda na našu zemlju svojim majčinskim očima. Molimo ju da zagovara za ovaj veliki narod“, rekao je Gomez.

Desetice krunice predmolili su biskupi pet različitih biskupija u SAD-u, a treća desetica krunice molila se na španjolskom jeziku.

Molitve “Slava Ocu” i “O moj Isuse” predmolili su vjernici laici iz biskupija u Washington D.C.-u, Los Angelesu i Santa Barbari te učenici Katoličke škole svetog Andrije u Pasadeni.

Nakon molitve nadbiskup Gomez je zahvalio sudionicima te pozvao katolike da prenesu poruku krunice na društvenim mrežama u nadi da će tako nadahnuti druge da postanu „misionari koji će Americi navijestiti evanđelje“.

„Kao što su misionari ostavili svijetao trag u ovoj zemlji, zapalimo i mi digitalne autoputove znakovima vjere u Isusa. Objavimo danas svoje molitvene nakana i slike svojih krunica na društvenim mrežama. Osvojimo ove digitalne autoputove za Isusa i Mariju“, poručio je Gomez.