Nadbiskupija Baltimore pozvala je vjernike na molitvu za žrtve u pucnjavi koja se jučer dogodila u redakciji dnevnog lista Capital Gazette u američkom gradu Annapolisu, kada je 38-godišnji muškarac u 14:30 prema lokalnom vremenu usmrtio petero ljudi. Biskupi u susjednim biskupijama također su se pridružili molitvi, javlja Catholic News Agency.

„Budimo ujedinjeni u našim molitvama za sve koji su ubijeni i ozlijeđeni u Annapolisu. Molimo i za njihove obitelji, cijelu zajednicu, ali za prekid nasilja u našem svijetu“, rekao je biskup Michael Burbidge iz Arlingtona. Kardinal Donald Wuerl iz Washingtona izjavio je kako se pridružuje vjernicima u molitvi za one koji su pogođeni tragičnim događajem u redakciji.

„Crkva nas poziva na molitvu, posebice u trenucima krize. To je ono u čemu smo najbolji jer nas Gospodin poziva da to činimo“, dodao je. Guverner države Maryland, Larry Hogan, također se pridružio molitvi i pozvao građane da izbjegavaju područje tragedije. „Nema ničega užasnijeg od toga kada čujete kako netko puca po ljudima dok ste vi skriveni pod stolom, a onda čujete kako napadač ponovno puni oružje municijom“, izjavio je Phil Davis, jedan od novinara koji je u trenutku događaja bio u redakciji.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net