Nažalost, bila je uzaludna i intervencija kardinala Baltazara Porrasa, nadbiskupa Méride. Kardinal je uspio u Caracasu nabaviti potrebne lijekove, ali su oni stigli prekasno.

Foto: Shutterstock.com

Venezuela se i dalje nalazi u vrlo teškom stanju, i to zbog nedostatka hrane i lijekova. Jedna od žrtava takvoga stanja ovih je dana bio i 35-godišnji svećenik, pater José Luis Arismendi. Kako piše Radio Vatikan, dva dana je u Sveučilišnoj bolnici Los Andes čekao da stignu odgovarajući lijekovi, jer se sumnjalo da boluje od meningitisa. Međutim, lijekovi nisu stigli na vrijeme, te je 15. travnja svećenik preminuo.

Nažalost, bila je uzaludna i intervencija kardinala Baltazara Porrasa, nadbiskupa Méride. Kardinal je uspio u Caracasu nabaviti potrebne lijekove, ali su oni stigli prekasno. Kako izvještava agencija Fides, pater José Luis Arismendi bio je svećenik samo dvije godine, i radio je u biskupiji Cabimas, u saveznoj državi Zulia.

Situacija poprima tragikomične razmjere ako se zna da je venezuelska vlada u studenom prošle godine na granici zaplijenila kontejner s 525 paketa lijekova i 92 paketa prehrambenih dodataka, namijenjen tamošnjem Caritasu.

Human Rights Watch, međunarodna neovisna nevladina organizacija koja se zauzima za zaštitu i promicanje ljudskih prava, u utorak je, 18. travnja, u svojemu izvještaju o utjecaju brojnih venezuelskih građana koji se sele na granicu s Brazilom, potaknula latinskoameričke zemlje da interveniraju kod Vlade predsjednika Madura kako bi se riješila ta velika kriza. Prije ili poslije – primijetio je José Miguel Vivanco, ravnatelj odjela za američki kontinent spomenute organizacije – Brazil i druge zemlje toga zemljopisnog područja morat će izvršiti pritisak na venezuelske vlasti kako bi prestale nijekati krizu, te poduzele mjere za njezino rješavanje.

Kriza u Venezueli također je prouzrokovala val nemira i nereda, osobito između vladinih pristaša i opozicije, a česte žrtve su i crkvene osobe. Tako je u srpnju prošle godine nepoznata skupina napala petoricu sjemeništaraca na povratku iz škole, skinula ih do gola i pretukla.

Bitno.net