NASILJE NAD KRŠĆANIMA

12 ubijenih u napadu na koptske kršćane u Egiptu, Islamska država preuzela odgovornost

Desetero ljudi, među kojima su i dva policajca, ubijeno je u pucnjavi na crkvu, a sat kasnije napadnuta je trgovina kojoj su vlasnici koptski kršćani

Foto: www.asianews.it

U dva napada na koptske kršćane u južnom predgrađu Kaira ubijeno je u petak 29. prosinca najmanje 12 ljudi. Desetero ljudi, među kojima su i dva policajca, ubijeno je u pucnjavi na crkvu, a sat kasnije napadnuta je trgovina kojoj su vlasnici koptski kršćani i u tom je napadu ubijeno dvoje ljudi, izvijestila je agencija Fides prenoseći izjavu biskupa Antoniosa Mine. Biskup Anba Antonios Mina upozorio je u izjavi na opasnost da se „poginuli u tim napadima gledaju samo kao brojevi a da se ne razmišlja o životima ubijenih”.

Odgovornost za napad na koptsku crkvu u Kairu preuzela je Islamska država, javila je novinska agencija Amaq. Od prosinca prošle godine više od stotinu Kopta ubijeno je u napadima na njihove crkve. Odgovornost za napade u većini su slučajeva preuzeli članovi Islamske države.

IKA | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. prosinca 2017.

Možda vam se svidi