Kako donosi stranica Tradicionalna misa, u crkvi sv. Martina će se u lipnju i srpnju služiti dvije mise po izvanrednom obliku rimskog obreda ili tzv. tradicionalna latinska misa.

19. lipnja misu će slaviti vlč. Matthew (Mate) Bartulica, župnik župe Saint Mary (sv. Marije) iz američkog grada Independencea (dijeceza Kansas City-st. Joseph). 10. srpnja misu će slaviti vlč. Antony (Ante) Sumich, rođen na Novom Zelandu (podrijetlom Podgoranin), nekadašnji igrač ragbija (i izbornik hrvatske ragbi reprezentacije). Vlč. Sumić je pripadnik Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP), a trenutno se nalazi na službi u župi St. Anthonyja (sv. Antuna) u Calgaryju (Kanada).

Bit će to lijepa prigoda da slaveći tradicionalnu Misu potvrdimo međusobnu povezanost i privrženost s našim iseljenicima, kojima je nekadašnja domovina ostala u srcu, stoji u najavi.

U slučaju lijepog vremena bit će i prigode za druženje sa svećenicima nakon sv. mise. Mise će biti u standardnom vremenu, u 11:30 sati, u crkvi sv. Martina u Zagrebu. 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na misi po izvanrednom obliku rimskog obreda, preporučujemo da proučite materijale dostupne na stranici Tradicionalna misa.

Tradicionlna misa | Bitno.net