Franjo nosi u sebi rock jer on ruši barijere, iako voli tango, rekao je za France Presse velečasni Cesar koji službuje u župi Presvetog srca Isusova u četvrti Villa Luro u Buenos Airesu, javlja HRT.

Poznat kao svećenik roker, Cesar Scicchitano je dugogodišnji prijatelj pape Franje koji ga je nedavno u pismu potaknuo da se nastavi baviti glazbom i slati svoju poruku s pozornice.

Naše prijateljstvo, koje traje već gotovo dvadeset godina, snažno je poput prijateljstva između oca i sina, rekao je otac Cesar koji sebe naziva glazbenikom koji je postao župnik.

Papa, tada još kardinal Jorge Bergoglio, pozivao bi nas uvijek da sviramo na misi za ‘cartonerose’ (siromahe koji žive od skupljanja otpada), rekao je velečasni prisjećajući se kako se kardinal iznenadio vidjevši omot CD-a skupine Pecadores na kojoj Cesar u kožnom odijelu sjedi za upravljačem Harley Davidsona.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Svećenik roker ima posebno mjesto u argentinskoj Crkvi: nije zadužen ni za jednu župu, nego pomaže svećeniku u Villa Luru budući da mu glazba uzima najveći dio vremena. S 49 godina ima već 18 snimljenih albuma.

Skupina Pecadores načini svake godine više tisuća kilometara diljem Argentine slaveći Isusa i Mariju svirkom na električnoj gitari i bluesom. Sviraju u crkvama, školama, ali i barovima i na rock-festivalima.

Godine 2011. skladao je proročku pjesmu Želim latinskoameričkog papu. Nedavno je snimio Himan Franji koji će biti uvršten u album što će ga u rujnu ili u listopadu izdati Sony Music.

Bitno.net