Ove se godine u srpnju u Rio de Janeiru održava 28. Svjetski dan mladih, koji je započeo blaženi papa Ivan Pavao II. te nastavio Benedikt XVI. Bit će to prvi susret mladih koji će predvoditi papa Franjo. Pripreme diljem svijeta već su započele, a susret se polako približio.

I katolička župa u Bronxu započela je s jedinstvenim pripremama kako bi osigurala mladima iz svoje župe odlazak u Brazil na ovogodišnji susret mladih.

Otac Andrew O’Connor, svećenik u Župi svete Obitelji u Bronxu, New York, postao je “poduzetnik” kako bi pomogao svojoj župnoj zajednici. Kao župnik pokrenuo je razne projekte s ciljem pomaganja župljanima i zajednici da prežive, a sada pomaže mladim župljanima da odu na Svjetski dan mladih.

Godine 2005. otac Andrew O’Connor otišao je na odmor u Gvatemalu i tamo je osnovao odjevnu kompaniju “Goods of conscience” (Dobra savjesti). Za vrijeme boravka u Gvatemali otkrio je tehniku tkanja nazvanu “back-strap” tkanje. Njegov je prvotni cilj bio sačuvati tu tehniku koja je postala izgubljeni oblik umjetnosti. Osim toga, shvatio je da bi to mogao biti izvor zarade za ljude u potrebi.

Catholic voteDanas je “Goods of conscience” priznata kompanija za proizvodnju odjeće. Zapošljava majanske tkalce u Gvatemali i ljude bez stalnog zaposlenja u Bronxu. Modne industrije u New Yorku i širom svijeta prepoznale su “Goods of conscience” te je kompanija privukla pozornost raznih slavnih osoba, uključujući Cameron Diaz koja je 2010. njihovu odjeću nosila na foto snimanju za Vogue.

Međutim, poduzetnička nastojanja oca Andrewa tu ne završavaju. Na krovu crkve svete Obitelji nalaze se košnice za proizvodnju meda i organski vrt s voćem i povrćem kako bi župna zajednica profitirala. Otac Andrew je također nedavno počeo uzgajati hmelj za lokalnu pivovaru u Bronxu, u nadi da će uskoro proizvoditi vlastito pivo i viski u župi.

Otac Andrew i njegova župa udružili su se u raznim obrtima kako bi pomogli zajednici i njihovim obiteljima, te su tako dali priliku mladima iz župe vidjeti papu Franju. Zahvaljujući zaradi od meda, odjeće i hmelja, Župa svete Obitelji poslat će ovog ljeta mlade župljane na Svjetski dan mladih.

Više informacija o kompaniji “Goods of conscience” pronađite na njihovoj web-stranici.

M.K. | Catholic vote | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]