Kriokonzervacija

Službene statistike pokazuju da je gotovo polovica embrija, upotrijebljenih za pomoć ženama pri začeću medicinski potpomognutom oplodnjom, odbačeno za vrijeme ili nakon postupka, javlja The Telegraph . 

Embriji su stvoreni od ženskih jajašaca i muške sperme za vrijeme in vitro oplodnje, od kojih su neki stavljeni u maternicu, spremljeni, odbačeni kao neželjeni ili upotrijebljeni u znanstvenim pokusima.

Aktivisti su objasnili brojke koje su objavljene kao odgovor na pitanja o razini otpada koja se smatra uznemirujućom, a koji se proizvodi u bolnicama i klinikama za plodnost.

Brojke je sakupio britanski Odbor za ljudsku oplodnju i embriologiju (HFEA), regulator industrije plodnosti koji je bilježio postupke medicinski potpomognute oplodnje kroz posljednju 21 godinu, a koje je javno objavio Lord Howe, ministar zdravstva Velike Britanije.

Gotovo 1,4 milijuna embrija je implantirano u nadi za trudnoćom, s manje od 1 prema 6 onih koji su rezultirali trudnoćom. 1,7 milijuna neiskorištenih je odbačeno i daljnjih 23 480 je odbačeno nakon što su izvađeni iz pohrane, izvještava The Telegraph.

Zasebne brojke pokazuju da je otprilike jedna beba od 50 rođena uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje. Procijenjeno je da je trošak jednog ciklusa oplodnje veći od Ł4 000.

Stranački neovisan Lord Alton je sinoć rekao da su embriji stvoreni i odbačeni u „industrijskim“ brojkama.  Dodao je: „ To se svakodnevno događa s ležernom ravnodušnošću. Ovo čisto uništenje ljudskih embrija – većina ljudi ne zna da se to događa u tolikoj mjeri.“

S.Š. | Bitno.net